Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Aralık 2011 Cuma

HINDISTANCEVIZLI MUFFIN



HİNDİSTANCEVİZLİ TOPKEK

Deneye deneye ulastigim son olculeriyle nefis bir kek. Hindistancevizi seviyorsaniz mutlaka denemelisiniz, tadi damaginizda kalacak... 

Bu harika muffinlerin damagimda biraktigi lezzet tadinda super bir yil diliyorum herkese :) İYİ SENELER !!! 


AZ YAĞLI HİNDİSTANCEVİZLİ MİNİ KEKLER (12 adet)

MALZEMELER :
  • 1 fincan sivi yag
  • 1 fincan su
  • 2 yemek kasigi tepeleme kakao
  • 2 yumurta
  • 2 fincan h.cevizi
  • 3 fincan seker
  • 4 fincan un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu





YAPILISI:
  1. Oncelikle yumurta ve sekeri mikserle cirpiyoruz.
  2. Sonra diger malzemeleri ekleyip kek kagidi yerlestirdigimiz 12 adet muffin kalibina kek harcimizi paylastiriyoruz.
  3. On isitma yapilmis 170 derece firinda kurdan temiz cikincaya kadar pisiriyoruz.

28 Aralık 2011 Çarşamba

EKMEK HAMURUNDAN PİŞİ



Yaninda peynir ve cayla tuketebileceginiz pratik bir kahvaltilik olan hamur kizartmasi tarifimiz...


MALZEMELER:
  • Firindan alinmis ekmek hamuru
  • Un
  • Sivi yag
  • Bardak ya da kurabiye kalibi





YAPILISI:
  1. Firindan aldigimiz (bir gun once alip buzdolabina koyabilirsiniz) mayali ekmek hamurundan istedigimiz buyuklukte parcalar koparip ele yapistigi icin uzerine un serperek inceltiyoruz.
  2. Daha guzel gorunmesi icin cam bardak agzi ile ya da kurabiye kaliplariyla kesiyoruz.
  3. Fazla ununu silkeleyip kizgin yagda her iki yuzunu de kizartiyoruz.
  4. Sicak sicak servis ediyoruz.

* Sivi yagi iyice kizdirip hamurlari yaga atarsak ve pisirme esnasinda da yagi yakmadan sicak kalmasini saglarsak kesinlikle yagli olmuyor.

27 Aralık 2011 Salı

BROKOLİLİ MAKARNA SALATASI ve IZGARA SOMON


BROKOLILI MAKARNA SALATASI

MALZEMELER:
  • Yarim paket burgu makarna
  • 350 gr. brokoli
  • 2 adet kozlenmis kirmizi biber
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • 1 yemek kasigi elma sirkesi
  • Yarim limonun suyu
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILISI:
  1. Bir tencerede su kaynatip makarnamizi istedigimiz dirilikte hasliyoruz. Burgu makarna paketinin ustunde 6 dakika diyor ancak ben 8-9 dakika falan hasliyorum. Siz damak zevkinize gore dagitmadan pisirirsiniz.
  2. Makarna haslanirken baska bir tencerede brokolileri buharda pisiriyoruz. Buhar sepetiniz yoksa suda haslama da yapabilirsiniz.
  3. Kirmizi kozlenmis biberleri (ben cam kavanozdaki konserveden kullandim) soyup kucuk kucuk dogruyoruz.
  4. Tum malzemeyi karistirip servis ediyoruz.
* Biz bu ekşili salatayi izgara somon yaninda tuketiyoruz ama her turlu et yemeginin yaninda guzel olacaktir.



IZGARA SOMON


Hemen salatanin altina izgara somonu da fikir olsun diye yazmak istedim, zira salatamiz gibi onun da yapimi cok basit. Iki basit lezzetin bulustugu tabak ise vitamin ve saglik deposu.


MALZEMELER:
  • Kisi sayisina gore somon dilimi
  • Teflon tava
  • Tavaya uygun bir kapak
  • Tuz

YAPILISI:
  1. Taze somon dilimlerini yikiyoruz. (Biz eşimle 400 gr.lik kalin bir somon dilimini 2 kisi paylasiyoruz. 150-200 gr. bir porsiyon olarak geciyor.)
  2. Teflon tavaya ne yag ne su koymuyoruz. Tavayi atese koyup isitiyoruz. Tavanin istedigimiz isiya geldigini nereden anlayacagiz? Tavaya elinizle bir iki damla su atin, eger su bilye gibi donerse tava istedigimiz isiya ulasmistir.
  3. Tavamiz kizinca baligimizi tavaya koyuyoruz, mumkunse kipirdatmiyoruz. (Ocagin atesi normal - ne kısık ne harlı)
  4. Baligin ustte kalan kismini tuzlayip kapak kapatiyoruz, bizim icin tek taraf yeterli oluyor. 
  5. Ocagin ateşini 2-3 dakika sonra kısığa aliyoruz. Kapak da kapali oldugu icin kolay pisen baligimizin ust tarafi da pismeye basliyor.
  6. Baligimizin alti pisince cevirip diger tarafini da ayni sekilde pisiriyoruz.
  7. Yaninda limon suyu ve salata ile servis ediyoruz.
* Baligimiz yagsiz (yani kendinden yagli, pisirme sekli yagsiz),  salatamiz ise az yagli :) Dolayisiyla benim gibi hamile bayanlar ya da diyette olanlar gonul rahatligiyla tuketebilir...

22 Aralık 2011 Perşembe

NOHUTLU YAGSIZ BULGUR PILAVI




MALZEMELER:
  • 1 tepeleme tatli kasigi domates salcasi
  • Yarim tatli kasigi biber salcasi
  • 2 su bardagi pilavlik bulgur
  • Haslanmis nohut (istediginiz kadar)
  • Tuz
  • Tavuk suyu




YAPILISI:
  1. Pilav tenceremize salcalari ve bir kepce kadar tavuk suyunu alip biraz pisiriyoruz.
  2. Salca kivamini alinca haslanmis nohutlari, bulguru tencereye alip uzerine sicak tavuk suyunu dokuyoruz.
  3. Bulgurlarin uzerini bir parmak gececek kadar tavuk suyunu ekledikten sonra tuzunu da ilave edip normal ateste pisiriyoruz.
  4. Pilav suyunu cekmek uzereyken ocagin altini kisiyoruz.
  5. Eger bulgur pilavimiz diri kaldiysa kepceyle tavuk suyu ekliyoruz pisene kadar.
  6. Pisen bulgur pilavimizi altini kapattiktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis ediyoruz.

* Suyunu kullandigimiz haslanmis tavuklari didikleyip pilavin uzerinde servis edebilirsiniz.

**Yaninda bir kac kornison tursu ve bir bardak ayran, ustunde haslanmis yagsiz tavuk eti ile lezzetli diyet bir yemek yiyebilirsiniz.

***Diger yagsiz tariflerim icin  TIK TIK

21 Aralık 2011 Çarşamba

SEBZELI YUMURTALI EKMEK



Malzemelerimiz tamamen goz karari, kisi sayisina gore ve ekmeginizin durumuna gore ayarlarsiniz.


MALZEMELER:

Yumurta
Yesil biber
Domates
Mantar
Kasar peynir
Beyaz peynir
Tuz
Cavdar ekmegi
Kepek ekmegi
Yagli kagit
Firin izgara teli



YAPILISI:

  1. Oncelikle kullanmak istedigimiz ekmekleri dilimliyoruz. Ben hazir dilimlenmis olarak satin aldigim bayat ekmekleri degerlendiriyorum. 
  2. Domates, biber ve mantarlari yikayip dilimliyoruz. (Mantarlari yikadiktan sonra bir de soyarim ben kabuklu sevmiyorum)
  3. Baska bir kapta yumurtalari kirip biraz tuz ile cirpiyoruz baharat kullanmiyoruz. Peyniriniz tuzlu ise tuz da koymayin.
  4. Dogranmis sebzelerimizi cirpilmis yumurtaya ekliyoruz.
  5. Rendelenmis kasar ve ezilmis beyaz peyniri de karisima katip karistiriyoruz.
  6. Firin izgara teline yagli kagit serip ekmek dilimlerini uzerine diziyoruz.
  7. Yumurtali harcimizi ekmeklerimize paylastirip orta isili firinda peynirlerin kizardigini gorene dek firinliyoruz. (Firina on isitma yapmiyoruz)


*Eve istisnai bir durum olmadikca beyaz ekmek almiyorum. Cavdar ve kepek ekmeklerini kullaniyorum gayet iyi oluyor.

**Ocakta yagda kizartilarak yapilan yumurtali ekmek beyaz ekmek ile guzel olur hakettigi lezzeti bulur ama bu sizi yaniltmasin. Firinda sebzeli yumurtali ekmek icin beyaz ekmege ihtiyacimiz yok, eksikligi hissedilmiyor.

***Bu yagsiz, hafif, firinda yumurtali ekmekler benim ozellikle yazin (domates-biber mevsimi olmasi nedeniyle) cok yaptigim bir kahvaltiliktir. Ancak mantari ilk kez kullandim ve denemek icin sadece kepek ekmeklerimin ustundeki harca koydum. Mantarli haliyle, zor begenen eşimin onayindan gecti bundan sonra hep kullanacagim bu tarifte tabi evde varsa :) 

20 Aralık 2011 Salı

MUZ KIZARTMASI ve KUPTA CENNET ELMASI



MUZ KIZARTMASI



MALZEMELER:
  • 2-3 muz
  • 1 t.kahve fincani su
  • 2 tatli kasigi bugday nisatasi
  • 3 tatli kasigi toz seker
  • 4 tatli kasigi un
  • kizartmak icin sivi yag
  • servis icin pudra sekeri

YAPILISI:
  1. Suya toz seker koyup karistirilir.
  2. Seker eriyince un ve nisasta eklenip iyice karistirilir.
  3. Muzlar 3 e bolunur ve sonra her dilim inceltmek icin ikiye bolunur.
  4. Muz dilimleri elde ettigimiz koyu kivamli hamura bulanip kizgin yagda onlu arkali kizartilir.
  5. Pudra sekeri serperek servis edilir.

*Kalplerden hazirlamak isterseniz onlari kurabiye kalibiyla lavastan kesip muzlardan once yagi ilk kizdirdigimda kizarttim. Yufkadan da olur.

**Muzlari kizartirken yag cok sicriyor bilginiz olsun ;)

***Yerli muz (Anamur muzu) yani kucuk boy muzlardan kullandim.



KUPTA CENNET ELMASI (Cennet Hurma Kup)


MALZEMELER:
  • Cennet elmasi (Cennet hurmasi)
  • Muz 
  • Ceviz

YAPILISI:
  1. Kuplara once cennet elmasi soyulup dogranir.
  2. Uzerine muz dilimlenir.
  3. Ceviz serpilerek bekletmeden tuketilir.

*Biz cennet elmasi deriz ama kimi yerlerde bu meyva cennet hurmasi olarak biliniyor.

**Cennet elmasini bu sekilde tuketmek o mayhos tadini hafifletiyor. Biz esimle ancak boyle tuketebiliyoruz bu kış meyvasini.

17 Aralık 2011 Cumartesi

MAYONEZLİ SALATA: SHUBA




RUSYA MUTFAGINDAN ŞUBA


Yakın arkadaşlarımdan birinin evinde öğrencilik yillarimda tanistim bu lezzetle. Rusya mutfagina ait bir cesit salata-meze olan bu lezzeti biz bir grup arkadas ana yemek olarak -malum ogrencilik- beraberce hazirlayip afiyetle yemistik. 

O gun bugundur aklima geldikce yaparim ŞUBA yi ama mayonez icerdigi icin dikkatli olmak gerekir diye dusunuyorum.

Ee sebzeler haslama zaten bi de mayonezi light alirsak bir sorun kalmaz diye kimi zaman kendimi kandirmisligim vardir. Ancak ne yalan soyleyeyim light mayonezle ayni tadi alamadim. Az oz yiyelim ama tarifin de hakkini verelim bence.

Internette aradigimda bu isimle bir kac farkli salata cikti karsima. Ama aynisini bulamadim. Benim can arkadasim ulkesinde bunu annesiyle hazirlarmis. Salatanin ismi manto anlamina geliyormus. Yani anlayacaginiz tarifimiz emin ellerden geliyor.

Davet sofralarina ya da yilbasi menusune cok yakisacagina eminim. Mutlaka denemelisiniz ;)


MALZEMELER:
  • 4-5 orta boy patates
  • 4 adet havuc
  • 3 adet pancar
  • 2 adet yumurta
  • 1 cam kavanoz mayonez
  • Tuz


YAPILISI: Malzemelerimizin hepsinin haslanmis olmasi gerekiyor. Isterseniz ayri ayri haslayabilirsiniz. Ben arkadasimdan ogrendigim sekliyle size anlatayim.

  1. Sebzeleri yikayip yumurtayla beraber buyukce bir tencerede hasliyoruz. 
  2. Sebzelere catal ya da bicak batirarak pisip pismediklerini kontrol ediyoruz.
  3. Genelde pancar daha zor piser. Digerleri pismis ama pancar daha sert ise pancar haricindekileri tencereden cikarip pancari biraz daha hasliyoruz. 
  4. Elimiz yanmasin diye sebzelerimizin sogumasini bekliyoruz ve soguyunca hepsini soyuyoruz.
  5. Soydugumuz sebzeleri kat kat rendeleyecegiz. Fotograflari cektigim gun benim biraz acelem vardi cok duzgun yerlestiremedim ama ne kadar duzgun yerlestirirsek o kadar goze hitap ederiz.
  6. Tabagimiza once patatesleri rendeliyoruz ve tuz serpiyoruz. Ustune kasik kasik mayonez yayiyoruz.
  7. Havuclari rendeliyoruz ve tuz atip mayonez dokuyoruz ustune.
  8. Sonra pancari rendeliyoruz ve tuz mayonez.
  9. En son uste yumurtalari rendeliyoruz. Sadece tuz atiyoruz.
  10. Servise haziriz.

PÜF NOKTA: Sebzelerin sirasini karistirmiyoruz. Ayrica mayonez yayarken sebzelerin kenardan gozukebilecegi kadar yer birakiyoruz ve mayonez konusunda kisintiya gitmiyoruz ki lezzeti yerinde olsun.


* Yeterince aciklayici olamadiysam sorulariniza elimden geldigince cevap veririm.

** Bu benim hamilelik oncesinde yaptigim arsivimden bir salata tarifi. Hamilelik sebebiyle mayonez kullanamiyorum bu aralar...

*** Aslinda bu tarif daha once blogumda vardi ama kazaya kurban gidince yeniden ekledim :))

15 Aralık 2011 Perşembe

YUMURTALI KARNIBAHAR KAVURMASI



Karnibahari minik minik dogramak biraz el oyalasa da cok pratik ve lezzetli bir tarif. Ön haşlama yok, yag sıçradı derdi yok... Karnibahari cocugunuza yediremiyorsaniz bir de bunu deneyin derim. Yumurtasi, limonuyla cok besleyici hem de hafif...


MALZEMELER:
  • 1 kucuk boy karnibahar
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 cay kasigi kadar domates salcasi
  • Yarim cay kasigi kadar tatli toz kirmizi biber
  • Tuz
  • 2 yumurta
  • Sivi yag
  • Limon suyu (pistikten sonra eklemek icin)

YAPILISI:
  1. Karnibaharimizi cicek cicek ayirip yikiyoruz.
  2. Yikanmis karnibahar ciceklerini minik minik dogruyoruz.
  3. Kuru sogani yemeklik dograyip sivi yagla beraber tencereye aliyoruz.
  4. Soganlari az biraz kavurduktan sonra minik dogranmis karnibaharlari ekliyoruz.
  5. Bir kac kez karistirarak kavuruyoruz ve ortada bosluk acip once kirmizi toz biberi sonra salcayi koyup kavuruyoruz.
  6. Kirmizi biberli salcanin ustune azicik su ilave edip tuzunu da ekledikten sonra tenceredeki tum malzemeyi karistiriyoruz ve kisik ateste yavas yavas pisiriyoruz.
  7. Arada karistirip kontrol ediyoruz ki dibi tutmasin.
  8. Karnibaharlar yumusayinca cirpilmis 2 yumurtayi tencereye ekleyip hemen karistiriyoruz.
  9. Yumurtalardan sonra da kapagi kapatip bir kac dakika daha (sadece yumurtalar pisecek kadar) pisiriyoruz.
  10. Yemegin altini kapattiktan sonra istedigimiz kadar limon suyunu ilave edip karistiriyoruz. (Ben 1 limonun suyunu ekliyorum ama size fazla gelebilir.)
  11. Afiyetle yiyoruz :)
 




* Yumurtali karnibahar kavurmasini limonsuz da tuketebilirsiniz ancak limon hem yemege lezzet katiyor hem de yumurtanin besin degerlerinden vucudumuzun daha cok yararlanmasini sagliyor.

**SODALI  KARNIBAHAR  KIZARTMASI  icin TIKLAYIN 

12 Aralık 2011 Pazartesi

TENCEREDE VEJETERYAN PIZZA



Merhabalar, herkese gunaydinlar :) Umarim guzel bir haftaya uyanmissinizdir ve her sey tahmin ettiginizden daha guzel olur...

Hafta sonu bizim icin cok yogun ve hizli gecti. Benim trafik sinavimin olmasiyla da biraz stresli... Dunyaya gelecek olan bebisimiz icin ehliyet almaya kalktim. Ama yeniden ogrencilik, sinav stresi ne zor geldi :(

Universite yillarimda hep aksam derse giden arkadaslara imrenirdim. Butun gun onlarin, istediklerini yapabilirler. Aksama da derse gidiyorlar... Upuzun daha verimli bir gun geciriyorlar diyordum hep... Ama oyle degilmis. Hele kis gunu... 

Herkes evlerinde, hava kararmis... Ev ahalisi toplanmis beraber yemek yerken hos bes ediyor... Sen bu sogukta derse gidiyorsun... Uzun lafin kisasi zormus... Hele de evliysen...

Neyse ki ehliyet kursu dersleri 2 hafta suruyor. Ancak cuma aksami derslerin bitip cumartesi sinava alinmak beni hayli gerdi. Son gunlerde ne istedigim gibi uyuyabildim ne de duzgunce calisabildim. Sayili gun cabuk geciyor. Sinav pat diye geliverdi :) 

Haliyle son gunlerde arkadaslarimi da pek ziyaret edemedim. Ne guzel lezzetler cikarmislardir yine ortaya...

Tarifimize gelecek olursak bu pizzanin tabanini gecen haftalarda sayfasiyla yeni tanistigim gezerken şans eseri gordugum becerikli bir arkadasimizdan almistim. Pizza hamurunu aynen aktariyorum buyrun efendim ;)


HAMUR MALZEMELERI :
  • 10 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi (aycicek yagi kullandim)
  • 1 tutam karbonat ya da kabartma tozu (1 tatli kasigi kabartma tozu kullandim)
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta


YAPILISI:
  1. Hamur icin gerekli malzemelerin hepsini bir kapta yoguruyoruz. Hazirladigimiz hamuru tabanini yagladigimiz teflon tencereye yayiyoruz.
  2. Uzerini diledigimiz malzemeyle kaplayip kasar peyniri rendesiyle kisik ateste ocagi acip pisiriyoruz.
  3. Teflon tencerede 12 dk.da hazir oluyor.

*Orijinal tarif icin Tık Tık




GELELIM BENIM HAMUR SONRASI EKLEMELERE :)

* Ben 26 cm.lik kalin tabanli teflon tencerede pisirdim. Tenceremin kalin tabani sureyi biraz uzatti. 12 dakika doldu deyip kontrol etmeden atesten almayin.

** Hamuru hic degisiklik yapmadan aynen uyguladim ve guzelce pisti.

*** Hamile oldugum icin ustunu vejeteryan pizza olarak hazirladim.


HAMUR USTU VEJETERYAN MALZEMELER:
  • 5-6 siyah zeytin
  • 3-4 kucuk kornison tursu
  • 1-2 yemek kasigi konserve misir
  • Yarim kozlenmis kirmizi biber
  • Uzeri icin kasar peynir rendesi
  • Sos icin 1 silme tatli kasigi domates salcasi



HAZIRLANISI:
  1. Domates salcasini 1-2 yemek kasigi su ile ezip yagladigimiz teflon tavaya yerlestirdigimiz hamurun uzerine firca ile suruyoruz.
  2. Zeytinlerin cekirdegini visne cekirdegi cikarici ile cikarip cekirdeksiz zeytinleri dilimliyoruz. (ya da hazir dilimlenmis zeytin de kullanabiliriz. Ben tarifi gorur gormez yaptigim icin evde ne varsa usulu oldu)
  3. Kornison tursulari halka halka dilimliyoruz.
  4. Kozlenmis kirmizi biberi dogruyoruz.
  5. Salcali hamurun uzerine zeytin, kornison, kirmizi biber ve misiri yerlestiriyoruz.
  6. Uzerine de istedigimiz kadar kasar peyniri rendesi serpiyoruz.
  7. Tenceremizin kapagini kapatip pizzamizi pisiriyoruz.
  8. Afiyet olsun :)
Not: Vejeteryan pizzanin malzemelerine yesil zeytin, domates, yesil biber, jalepeno dilimleri, mantar,... gibi malzemeler ekleyip daha da zenginlestirmek mumkun. Yukaridaki hali ise hayli yeterli tavsiye edilir ;)


* Diger KAHVALTILIK TARİFLERİM icin TIKLAYIN

** Tüm ÇAY SAATİ TARİFLERİM icin ise burayi TIKLAYIN lütfen

7 Aralık 2011 Çarşamba

ANTEPFISTIKLI TRUFF (Kek Topları)



ARTAN KEKTEN TRUFF

Ne desem ki simdi ben bunun adina dedim kendi kendime. Icindekileri soylesem isim verirken dedim ama kocaman bir isim oldu o zaman su kucucuk atistirmaliga :) Hic geregi yok zaten bir onemi de yok. Bu ufak atistirmalik tatlinin ozelligi bayatlamis kek dilimlerini kullanarak yapilmasi. Hic bir seyi ziyan etmeyen ev hanimlarinin tariflerinden yani :)

Siz isterseniz kekiniz bayatlamadan da yapabilirsiniz tabi ya da biskuvi kullanarak... Ben biraz sut biraz tereyagi kullandim ama onlarin yerine krema da kullanabilirsiniz. Tarifimiz biraz goz karari ama asagi yukari bir olcu vermeye calisacagim.


MALZEMELER:
  • 4 dilim portakalli kek
  • 40 gr. kadar bitter cikolata
  • 1 turk kahve fincani kadar sut
  • 1 tatli kasigi kadar tereyag
  • cekilmis antep fistigi






YAPILISI:
  1. Sutu cezveye koyup isitiyoruz.
  2. O isinirken cikolatayi kucuk parcalara boluyoruz ve kek dilimlerini rondodan gecirerek ufaliyoruz.
  3. Isinan sutun altini kapatip tereyagini ve cikolatalari cezveye koyup kasikla cikolata eriyene dek karistiriyoruz.
  4. Rondodan gecirdigimiz ufalanmis keki ve cezvedeki karisimi bir kaba alip hepsini beraber yoguruyoruz.
  5. Rahat sekil verebilmek icin bir sureligine dondurucuya koyuyoruz.
  6. Sonra cikarip elimizde top seklini verip antepfistigina buluyoruz.
  7. Mis kokulu toplarimizi buzdolabinda muhafaza ediyoruz.




* PORTAKALLI KEK tarifi icin TIKLAYIN

5 Aralık 2011 Pazartesi

PATATES SALATASI


Yapimi cok basit ve lezzetli bir salata. Cay sofralarina pratik bir tarif. Ya da et yemeklerinin yanina guzel bir eslikci. Ozellikle baligin yanina cok yakisiyor benden soylemesi ;)


MALZEMELER:
  • Haslanmis patates
  • Havuc rendesi
  • Ince kiyilmis Mor lahana
  • Dilimlenmis Kornison tursu
  • Kucuk dogranmis Taze sogan
  • Tuz
  • Zeytinyag
  • Limon suyu


YAPILISI:
  1. Patatesleri kup kup dogruyoruz.
  2. Salata malzemelerini (havuc, mor lahana, kornison tursu, taze sogan) patateslere ekliyoruz.
  3. Tuzunu, yagini ve limonunu ayarlayip servis ediyoruz.

* Biz bu salatayi FIRINDA HAMSI KIZARTMASInin yaninda tuketmistik. Tarif icin TIK TIK

1 Aralık 2011 Perşembe

HAMILEYIM :)



Evet hamileyim ve ne diyecegimi duygularimi nasil en dogru sekilde ifade edebilecegimi bilmiyorum. Cok heyecanli ve oyle mutluyum ki :) Eşim ve ben onu kucagimiza alacagimiz gunler icin sabirsizlanmaya basladik...

Ilk defa hamile kaliyorum ben. Bunun verdigi acemilik, deneyimsizlik... Babasinin ve benim bebegimizi cok istememiz dolayisiyla da onu kaybetmekten korkmamiz... Anne olarak onu ben icimde tasiyip buyuttugum icin esimden daha buyuk bir sorumluluga sahip olmak ve her seyi en dogru sekilde yapmaya calismak... Yedigim, ictigim ve yaptigim her seyin bebegime yararli ya da zararli olabilecegini bilmek... Hormonal degisimler, vucudun hamilelige uyum saglamasi... Bebegimizin ve benim saglik kontrolumuz icin yapilan rutin testlerin zamanini ve sonuclarini beklemek... Gibi bir cok sey hamileligin ilk aylarinin daha once hic dusunmedigim kadar zor gectigini deneyimleterek ogretti bana. 

Hep hamile bayanlara sempatiyle bakmistim ve ay cok tatli demistim ama bunlari hic dusunmemistim :) Simdi bunu gulumseyerek yazip anlatabiliyorum cunku o zor donemleri atlattik. Bebegimizin ve benim sagligimiz icin yapilan butun rutin kontrollerimiz ve testlerimiz super cikiyor. Bebisimiz hizla buyuyor ve tabi ki ben :)