Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Mayıs 2014 Cuma

YILDIZ SEHRIYELI PIRINC PILAVI


Tek yapmaniz gereken her zaman pisirdiginiz gibi pilavi pisirirken sadece pirincten once sehriyeleri koyup biraz kavurmak. Sonuc cok hos oluyor. Ister cocugunuz icin ister misafirlerinize ...


MALZEMELER:
  • Yildiz sehriye
  • Osmancik ya da baldo pirinc
  • Tuz
  • Sivi yag
  • Tereyag
  • Sicak su

YAPILISI:
  • Once tencereye yaglari aliyoruz ve tereyag eriyince sehriyeleri kavuruyoruz rengi donecek kadar.
  • Sonra pilavi her zaman pisirdiginiz yontemle pisirebilirsiniz.
  • Ben iyice yikayip suzdugum pirincleri ekleyip onlari da kavurdum.
  • Tuzunu ve sicak suyunu ekleyip kapak kapali pisiriyorum. (Sicak suyu pirincinize, pisirme seklinize ve tencerenize gore ayarlamalisiniz.)
  • Once normal ates pismek uzereyken kisik ates veriyorum.
  • Demlendirip servis ediyorum.

1 yorum:

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagol ablam, sevgiler :)