Sicak havalarda tuketmek icin hafif bir tatli mi yapmak istiyorsunuz ya da cocugunuza guvenle yedirebileceginiz, sekeri az, icinde meyva olan, temiz ve cocugunuzun da severek yiyebilecegi bir lezzet mi ariyorsunuz? O zaman bunu tavsiye ederim. Abartisiz ve katkisiz hem de kisa surede pisen mutevazi bir ev pudingi bu :)
Mutfaktaki deneyimlerime dayanarak Izmir'de evimizde ( nasi ozledim :( ) kendi mutfagimda kac gundur yenmeyi bekleyen muzu degerlendireyim hem de tatliyla esimi memnun edeyim diye dusunurken ortaya cikmisti bu ev pudingi. Toz halde satilan (katki maddeli) pudingler kadar sari renkte olmuyor. Bu konuda ne yapabilirim diye arastirdim ve uygulamalar yaptim.
Kimi tariflerde nisasta, pirinc unu ya da yumurta kullanmislar. Hatta kimisi yumurtanin sadece sarisini kimisi hem sarisini hem beyazini kullanmis. Kendi tarifimin lezzetini cok begendigim halde daha sari olur mu acaba lezzetinden bir sey kaybetmeden diye cesitli denemelerim oldu. Ancak hic biri istedigim rengi almadigi gibi lezzeti bozuldu tatlinin :(( Bu sebepten kendi tarifimin en iyisi olduguna karar verdim, bosverdim rengini. Lezzeti, mis kokusu yeter...
MALZEMELER:
- 1 adet muz
- 2,5 su bardagi sut
- 2 tepeleme yemek kasigi un
- 3 tepeleme yemek kasigi toz seker
- 1 tepeleme tatli kasigi hindistancevizi (pistikten sonra icine karistiriyoruz)
YAPILISI:
- Kucuk bir celik tencereye oncelikle un ve toz sekeri alip tel cirpiciyla karistiriyoruz.
- Ustune sutu ilave ediyoruz, ancak sutten ceyrek bardak kadarini muzu ezmek icin ayiriyoruz.
- Ocagi yakip tel cirpiciyla biraz karistiriyoruz.
- Zaten celik tencere kullaniyoruz sakin atesi cok vermeyin.
- Sutlu karisim ocakta piserken baska bir kapta muzu once catalla eziyoruz ve ayirdigimiz sutu ilave edip el blenderinden gecirerek pure yapiyoruz.
- Tencerede pismekte olan sutlu karisima pureyi ilave ediyoruz. (Basta koymadik ki aromasi, vitamini kaybolmasin)
- Tel cirpiciyla guzelce karistiyoruz ki pure her yerine dagilsin.
- Pudingimiz fokurdamaya baslayinca atesi kisiga aliyoruz ve bir kac dakika sonra kapatiyoruz.
- Ocagi kapatir kapatmaz hindistancevizini ilave edip iyice karistiyoruz.
- Bekletmeden pudingi istedigimiz buyuklukte kaselere paylastiriyoruz.
*Olcumuz az oldugu icin 2-3 kase cikiyor ama kucuk kaselerde 4 kaseye kadar cikabilir.
13 yorum:
Ellerine sağlık canım,ne güzel kendi pudingini kendin yapabilmek :)
Çok daha güvenli ve lezzetli olduğundan eminim :)
Afiyet,şifa olsun inşAllah..
Sevgilerimle...
Süper gözüküyor,Ellerine sağlık
ellerine sağlık canım mis gibi ev yapımı katkı maddesi yok ne güzel afiyet olsun
canım sevgiler:)
En sağlıklısıda evde yapılanı dimi ama ?
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
Ev yapımının yerini hiç bir şey tutmuyor.Elinize sağlık:)
ne güzel evde dogal ve katkısız puding yapmak ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
Sevgiler
Vakit ayirip bana yorum biraktiginiz icin tesekkur ederim canlar :)
Evde kendin yaptığın için ayrı bir güzel olmuş canım ellerine sağlık afiyetler olsun.
katkısız olsunda varsn sarı olmasın
neler yiyoruz görüntüye aldanıp
sonra gelsin hastalıklar :((
eline sağlık olsun canım
küçük çocukları olanlar için mükemmel bir tarif bence..rahatlıkla yedirebiliriz miniklerimize:)) ellerinize sağlık:>))
Merhaba, tarifinizde nişasta olmadığı için ve küçük porsiyona göre miktarlarla verilmiş olduğu için denedim. Çok güzel oldu.
Şeker konusunda ufak bir değişiklik yaptım yalnız, 3 bardak yerine 2 bardak koydum ve şeker kaynatınca zararlı hale geldiği için karışımı ocaktan aldıktan sonra hindistan ceviziyle birlikte en son ekledim.
Muz yerine kakao ekleyerek kakaolu olanını da ben izat edicem :)
Elinize sağlık, diğer tariflerinize de bakacağım.
Esimle diyalogumuz:
Ben: canim tatli cekti.
E: hemen gidip alayim Tesco dan.
B: sutlu tatli ama
E: ne peki? Tesco da var mi?
B: tariflere bi bakayim, kendim yaparim.
E: zahmet etme sen, ben alirim gidip baska bi tatli.
B: tamam, puding yapacagim gitme. Vee
Senin pudingini esime yaptirdim. Afiyetle yedik cok begendik ve de yarin minik yavrumuz da yiyecek:)))
sevindim, afiyet olsun sizlere :)
Yorum Gönder