PİYANO PASTA
Gecen yil sevgili Melda'da gorup denemistim bu guzel kremali tatliyi, sonra bagimlilik yapti bizde ;) Tam bir yaz tatlisi... Kime ikram etsem severek yemistir ve hep cok hafif oldugunu soylemislerdir. Bu yuzden siddetle tavsiye ederim :)
MALZEMELER:
Kek Icin :
- 2 yumurta (oda sicakliginda)
- 1/2 su bardagi toz seker
- 1/2 su bardagi sut (oda sicakliginda)
- 1/2 su bardagi sivi yag
- 2 yemek kasigi kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
*Ayrica kek pistikten sonra ustune dokmek icin su bardagiyla 1,5 bardak soguk sut
- 3 su bardagi sut
- 2 fincan un
- 2 fincan toz seker
- 1 paket krema
*Tatliyi suslemek icin kakao
YAPILISI:
Kek:
- Kek malzemeleri listedeki sirayla karistirma kabina tek tek alinip mikserle cirpilarak yaglanmis kulplu dikdortgen borcama alinir, 170-180 derecede (yaklasik 20-25 dakika) pisirilir.
- Kek firindan cikinca 5 dakika kadar dinlendirip 1,5 bardak soguk sut her yerine gelecek sekilde kekin ustune dokulur ve bir kenara sogumak uzere birakilir.
Muhallebi:
- Krema disindaki muhallebi malzemeleri kekin pismesi beklenirken tel cirpiciyla karistirilarak pisirilir.
- Ocaktan aldiktan sonra da ılıyana dek karistirmaya devam edilir.
- Ilk sicakligi gecince muhallebi buzdolabina alinarak daha kisa surede sogumasi saglanir.
- Muhallebi soguyunca 1 paket krema icine konarak tel cirpiciyla guzelce karistirilir.
- Hazirladigimiz bu nefis kremali muhallebi kekin uzerine dokulur, her yerine yayilir.
- En az 12 saat buzdolabinda dinlendirilir.
- Servisten once tel suzgec yardimiyla her yerine kakao serpilir.
* Toplamda 1 paket 25 gr.lik kakao kullaniyorum.
bende not almıştım ama hala deneyemedim.inşallah deneyecem.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilSoğuk soğuk nefiss olur bu tatlı.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Kocamannn sevgiler.
eline sağlık canım sevgiler:)
YanıtlaSilGüzel gözüküyoo.Elinize sağlık,Afiyet olsun.
YanıtlaSilama şimdi bu yaılırmı bana :((
YanıtlaSileline sağlık olsun canım
Tam yaz tatlısı olmuş hafif ve soğuk ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilcnm harika görünüyo ellerine sağlık..
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM BEN BAYILIRIM BUNA:))))))
YanıtlaSilhımmm eline sağlık canım...
YanıtlaSilsevgilerimle..
Hepinize vakit ayirip guzel yorumlar biraktiginiz cok tesekkur ediyorum :)
YanıtlaSilA ben yıllardır bilir, yaparım bu pastayı (piyano pasta derim ben de.) Çok şaşırdım burda görünce. Kremasında azıcık fark var sadece. Çok hafif, çok nefis olur evet.
YanıtlaSilTabaktaki görüntüye mest oldum. Eline sağlık.
Tesekkur ederim canim. Senin krema nasil merak ettim...
YanıtlaSilİsmi bile yeter bu keki yemek için. Görüntü süper. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık harika görünüyor! Bu kremanın üzerindeki kahve renkteki malzeme nedir?? Fotoğrafta harika görünüyor, tarifte anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim :))
YanıtlaSil