28 Kasım 2011 Pazartesi

FIRINDA HAMSI KIZARTMASI





Merhabalar, keyifler nasil? Umarim guzel bir haftasonu gecirip iyice dinlenmissinizdir. Haftaya hafif bir tarif ile baslamak istiyorum. Herkes icin gecirecegi en guzel hafta olmasini temenni ediyorum ve tarifimize geciyorum :)

Hamsiyi tavada kizartma olarak cok severim ancak daha hafif halini canimcektipisirdim de gorunce   tamam iste bu dedim. Zaten firin ile aram cok iyidir, pratikligiyle tercih sebebimdir. Tarifini bizlerle paylasip benim de yapmama vesile oldugu icin arkadasimiza cok tesekkur ederim. Yakinda bahsedecegim ozel durumum nedeniyle bu tarif altin bulmus gibi hissetmeme sebep oldu desem abartmis olmam. 

Tarifi firin isisi disinda aynen uyguladim ve bundan sonra da hep burda yazdigim sekilde pisirecegim hamsi kizartmasini insallah...



MALZEMELER:
  • 1 kg. hamsi
  • firin tepsisi
  • yagli kagit
  • tuz







YAPILISI:
  1. Hamsiyi guzelce ayiklayip yikiyoruz. 
  2. Temizlenmis hamsilerimizi yagli kagit serdigimiz firin tepsisine diziyoruz ve tuzluyoruz.
  3. Hamsilerin uzerini tekrar yagli kagit ile kapliyoruz.
  4. Firina on isitma yapmadan tepsiyi firina yerlestiriyoruz ve 200 derecede calistiriyoruz.
  5. Ilk 15 dakika hamsiler ustleri yagli kagitla kapli sekilde pisiyor, yagini-suyunu saliyor.
  6. Sonra kagidi kaldirip 15 dakika da oyle firinliyoruz.
  7. Toplamda 30 dakikada kendi yagiyla pisip kizarmis cok lezzetli hamsilerimiz oluyor. (Benimkiler daha az kizarsin derseniz yagli kagidi kaldirdiktan sonra 10 dakika firinlayin.) 
  8. Pisirdigimiz hamsileri tabaga alip roka ve turp ile servis ediyoruz.

21 yorum:

  1. nasıl hayır diyebilirm..
    her hafta 2 kez ,mutlaka beraberiz :)

    YanıtlaSil
  2. cnm ellerine sağlık tarifimi begenmene çok sevindim gerçekten pratik ve kokusuz oluyor:))

    YanıtlaSil
  3. bir karadenizli olarak en sevdiğim şeydir hamsi, bende fırında ama bol sebzeli yaparım bazen de güzel olur ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil
  4. birdutmasali icin;
    ne iyi yapiyorsunuz, ev ahalisi sansli :)

    canimcektipisirdim icin;
    ben de ziyaretime gelmene cok sevindim canim yine beklerim...

    olsadayeseksuzan icin;
    sagolasin canim. bir yemek davetinde ikram edilmisti bize de sebzelisi. bugulama tarzi sevenler icin o da guzel ve hafif.

    YanıtlaSil
  5. Sağlıklı bir pişirme yöntemi,ellerine sağlık,iyi haftalar:)

    YanıtlaSil
  6. bizde pek balık pek yapılmaz ama böylede görüncede canım çekiyor.ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. özlem icin;
    kolay gelsin canim, gorusmek uzere...

    Erguvanvakti icin;
    tesekkur ederim canim sana da iyi haftalar :)

    sevda icin;
    Sagolasin ablacim, opuyorum.

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık,en pratik hamsi tarifi bu olmalı :)
    Çok da çıtır gözüküyor,afiyet şifa olsun..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık cnm enfes olmuştur eminim:)

    YanıtlaSil
  10. Hiç fırında yapmamıştım. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. **ZEL** icin;
    Tesekkur ederim canim guzel yorumun icin, sevgiler.

    fikir projeleri icin;
    Sagolasin canim ziyaretin icin, gorusmek uzere :)

    Ahu icin;
    Tavsiye ederim Ahucum, o piserken ben de salatami hazirladim iyi oldu...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım,
    Hamsi olurda sevilmezmi? Fırında sağlıklı pişmiş,yanında roka salatası hımmm.
    Ben bazen kılçıklarını da çıkarıp öyle pişiriyorum,Lokum gibi oluyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Offf çıtır çıtır çok severim.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. daha bu akşam buğulamasını yedim :)


    bunuda denicem inşaAllah

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  15. canım benım ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor hamsıler

    YanıtlaSil
  16. SEVALCE LEZZETLER icin;
    ben de tek tek kilciklarini ayikladim canim, yoksa eşim yemez :) kilciksizin tadi da baska oluyor zaten di mi? gorusmek uzere, sevgiler...

    Hayat Cafe icin;
    Sagolasin Melihacim, opuyorum :)

    muhabbetsofrasi icin;
    Ohh afiyet olsun, yag olmasin et olsun :)

    zeymuran icin;
    Tesekkur ederim canim. yine beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  17. mutlaka balık mevsiminde haftada bir kerede olsa yapmaya çalışıyorum rokaylada nfis olur
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. ellerinize sağlık ..çok güzel.. hamsiyi çok severim..

    YanıtlaSil
  19. yemekbirask icin;
    tesekkur ederim canim, gorusmek uzere :)

    mutfaksoleni icin;
    ziyaretiniz icin tesekkur ederim, yine beklerim...

    YanıtlaSil
  20. Cok lezzetli bende yapcam

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık, e peki mısır unu yak mu??

    Meraklı anne

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?