MUZ KIZARTMASI
MALZEMELER:
- 2-3 muz
- 1 t.kahve fincani su
- 2 tatli kasigi bugday nisatasi
- 3 tatli kasigi toz seker
- 4 tatli kasigi un
- kizartmak icin sivi yag
- servis icin pudra sekeri
YAPILISI:
- Suya toz seker koyup karistirilir.
- Seker eriyince un ve nisasta eklenip iyice karistirilir.
- Muzlar 3 e bolunur ve sonra her dilim inceltmek icin ikiye bolunur.
- Muz dilimleri elde ettigimiz koyu kivamli hamura bulanip kizgin yagda onlu arkali kizartilir.
- Pudra sekeri serperek servis edilir.
*Kalplerden hazirlamak isterseniz onlari kurabiye kalibiyla lavastan kesip muzlardan once yagi ilk kizdirdigimda kizarttim. Yufkadan da olur.
**Muzlari kizartirken yag cok sicriyor bilginiz olsun ;)
***Yerli muz (Anamur muzu) yani kucuk boy muzlardan kullandim.
***Yerli muz (Anamur muzu) yani kucuk boy muzlardan kullandim.
KUPTA CENNET ELMASI (Cennet Hurma Kup)
MALZEMELER:
- Cennet elmasi (Cennet hurmasi)
- Muz
- Ceviz
YAPILISI:
- Kuplara once cennet elmasi soyulup dogranir.
- Uzerine muz dilimlenir.
- Ceviz serpilerek bekletmeden tuketilir.
*Biz cennet elmasi deriz ama kimi yerlerde bu meyva cennet hurmasi olarak biliniyor.
**Cennet elmasini bu sekilde tuketmek o mayhos tadini hafifletiyor. Biz esimle ancak boyle tuketebiliyoruz bu kış meyvasini.
6 yorum:
muz kızartması deyince çocukluğumda annemin bir yemek dergisi vardı ta o zamanlar sürekli onları karıştırırdım ve onlardan birinde muz kızartması vardı hep nasıl birşey diye düşünürdüm,ama o bütün muzu sadece uzunlamasına ikiye bölmüştü,nostalji oldu ellerine sağlık..
benim tercihim boyle lokmalar halinde kizartilip servis edilmesi ki boyle yemesi de daha kolay bicak kullanmaya ihtiyac olmuyor ama oyle de olur tabi neden olmasin :) tesekkur ederim yorumun icin, sevgiler...
cnm ellerine sağlık..merak ettim bu lezzeti:)
sagolasin canim, o zaman mutlaka denemelisin :)
Canım nefiss görünüyorlar,muzlar kalpli kalpli can çektiriyor.
Ellerine sağlık.
Sagolasin tatlim :)
Yorum Gönder