EN KOLAY AYVA TATLISI
Pisti mi pismedi mi ya da aman dibi tutmasin gibi dertlerden bizi kurtaran cok kolay bir ayva tatlisi yapmak istiyorsaniz hemen firin poseti kullanmaya baslamalisiniz. Bir firin poseti en fazla 5 yarim ayva alacagi icin 5 ayva icin 2 firin posetine ihtiyacimiz var. Daha az ayva ile de pisirebilirsiniz bu olculer firin tepsisini tam dolduruyor.
MALZEMELER:
- 5 adet ayva
- Her yarim ayva icin 2 yemek kasigi toz seker
- yarim limonun suyu
- 2 adet firin poseti
- 3 adet elma
- servis icin kaymak ve ceviz
YAPILISI:
- Ayvalari yikayip soyup ikiye ayiriyoruz.
- Cekirdeklerini kabak oyacagi yardimiyla cikarip limonlu suda beklemeye aliyoruz.
- Butun ayvalarin on hazirligi bitince limonlu sudan cikarip ayvalarin her yerini sekere buluyoruz ve cukurlarina da biraz toz seker koyuyoruz(bir yarim ayva icin 2 yemek kasigi toz seker kullaniyoruz).
- Elmalari rendeleyip ayva cukurlarina dolduruyoruz.
- Ayvalari firin posetlerine yerlestirip paketten cikan plastik klipslerle agizlarini bagliyoruz.
- Firin posetlerinin ustunde kurdan ile delikler acip ikisini birden firin tepsisine yerlestiriyoruz.
- Tepsiyi soguk firina surup ayvalari 170 derece firinda 55 dakika pisiriyoruz.
- Firin posetlerinin ustunu kesip acarak tatlimizi hafif kizartmak icin tekrar firina yerlestiriyoruz ve 200 derecede 5 dakika daha pisiriyoruz.
- Toplamda 60 dakika pisen nefis ayvalarimizi serbetleriyle beraber kapakli bir saklama kabina alip buzdolabinda dinlendiriyoruz.
- Tatlimizin uzerinde serbetini gezdirip kaymak ve ceviz ile susleyip soguk servis ediyoruz.
4 yorum:
hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
sagol ablam, sevgiler :)
oooo o kadar uzun sürdüğünü bilmiyordum:)
ben hiç denemedim eşim de çok sever hep arkadaşlara ısmarlar:)))
ellerine sağlık canım benim sevgiler.
sagol Hatice ablacim, sevgiler :)
Yorum Gönder