MILFOYLU TAVUK BAGET
Cok kolay ama bir o kadar da şık bir tarifim var. Yillar once yengem bir yemek davetinde yapmisti, hepimizin cok hosuna gitmisti ve tabi hemen tarifini almistim. Ben de bazen kendimize bazen de misafirlerimize yaparim. Hep begenilir ve tarifini sorarlar... Aslinda guzel bir fotograf olmadi ama o kadar cok tarif var ki fotosunu begenmedim ya da cekemedim diye yayinlayamadigim...
MALZEMELER:
- Kisi sayisi kadar tavuk baget
- Ayni sayida milfoy (kare)
- Yumurta sarisi
- Tuz
- Aluminyum folyo
- Yagli kagit
YAPILISI:
- Tavuk bagetleri (bayanlara 1er adet erkeklere 2ser adet ayarliyorum sayiyi) yikayip kaynar tuzlu suda 20 dk. kadar hasliyoruz.
- Haslanmis tavuklari suzgecte sogutup sularinin suzulmesini sagliyoruz. (Bunu bir gece once yapabilirsiniz ve tavuk suyunu da corbada ya da pilavda kullanabilirsiniz)
- Oda isisinda beklettigimiz biraz yumusamis milfoyleri elimizle biraz genisletip suyu iyice suzulmus tavuk bagetlere tek tek sarip (yani 1 tavuga 1 kare milfoy) birlesme yerleri alta gelecek sekilde yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestiriyoruz.
- Tavuklarin hepsini birer kare milfoy ile sarip tepsiye yerlestirdikten sonra her bagetin ucunu biraz aluminyum folyo ile sariyoruz ki sunumu daha guzel olsun.
- Milfoylerin ustune yumurta sarisi surup isinmis firinda 180-200 derecede pisiriyoruz.
- Yaninda pilav ile sicak ya da ılık servis ediyoruz.
* Pilav tariflerim icin BURAYA TIK TIK
*Tavuk suyu corba tarifim icin BURAYA TIK TIK. Tavuk suyu corba yaparken haslama suyuna bir adet sogan koyarim mutlaka, ayni uygulamayi bu tarifte de tavugu haslarken yapabilirsiniz.
7 yorum:
bu tarifidenedim gerçekten çok doyurucu ve lezzeti elinize sağlık
tesekkur ederim canim vakit ayirip yorum biraktigin icin :)
çok şık sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok şık bir lezzet olmuş canım ellerine sağlık :)
sagolun canlar, sevgiler :)
eline sağlık afiyet bal olsun
tesekkur ederiimm :)
Yorum Gönder