29 Mayıs 2014 Perşembe

KIYMALI BEZELYE YEMEGI


BEZELYE YEMEGI

Henuz lisedeyken yapmaya basladigim bir yemek hayret nasil eklememisim bu gune dek. Tavuk etlisini bile cok once yayinlamisim halbuki :) Klasik sebze yemeklerinden yani anne yemeklerindendir kiymali bezelye yemegi. Ozellikle iri bezelye ile yapildiginda cok lezzetli olur. Yaninda pirinc pilavi ve cacik varsa hele ohhh...


MALZEMELER:
  • 1 kg. bezelye
  • 1 adet havuc
  • 1 adet patates
  • 125-150 gr. kiyma
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 tatli kasigi biber salca
  • 1 tatli kasigi domates salca
  • tuz
  • biraz karabiber
  • sicak su
  • sivi yag

YAPILISI:
  • Sivi yagda once kiyma rengi donecek kadar kavrulur, sogan ilave edilir.
  • Yagi fazla kullanmamak icin azicik su ilavesi yapip havuclar eklenir.
  • Harcin ortasinda bosluk acip salcalar bu boslukta kavrulmaya baslanir ve harcin hepsi karistirilir.
  • Patates, bezelye, tuz ve biraz karabiber de tencereye alinip tum malzeme soyle bir karistirilir ve yemegin suyu verilir.
  • Sicak su sebzelerin hizasina gelecek kadar koyularak 20 dakika kadar pisirilir.
  • Yemegi demlendirip yaninda pirinc pilavi ve cacik ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?