5 Haziran 2014 Perşembe

MANTAR KAVURMASI


ZEYTINYAGLI SOGANLI MANTAR KAVURMASI

Universitede okurken ekmek arasina koyup yemeye doyamadigim bir lezzettir zeytinyagli soganli mantar kavurmasi. Iyy hic sevmem diyeniniz olabilir, acikcasi ben de her yerde herkesin elinden yiyemem.

Mantarlar tek tek yikanip kabuklari soyulmus oyle dogranmis olmali. Benim gibi bir mutfaksever olunca insan ogrenciyken bile bu zahmete katlanabiliyor :)


MALZEMELER:
  • 250 gr. mantar
  • 1 adet orta boy kuru sogan
  • zeytinyag 
  • tuz

YAPILISI:
  • Mantarlar tek tek yikanip saplari atilir ve kabuklari soyulur. 
  • Kuru sogan yemeklik dogranip zeytinyagiyla ocaga alinir.
  • Sogan kavrulurken mantarlar dogranir ve tencereye aktarilir.
  • Tuzu da ilave edilip kapak kapali pisirilir.
  • Mantar kendi suyunu salip cekene dek ara ara kontrol edip karistirarak pisirilir.
  • Soguk ya da ilik servis edilir.

2 yorum:

  1. matar yemiyorum ama seenler için güzel.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. sagolasin ablacim, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?