10 Haziran 2014 Salı

ZEYTINYAGLI SEMIZOTU YEMEGI


Bana cocuklugumu hatirlatan lezzetlerden semizotu...


MALZEMELER:
  • 2 demet semizotu
  • 1 kahve fincani pilavlik bulgur
  • 1 tatli kasigi domates salca
  • 1 tatli kasigi biber salca
  • tuz
  • 3 t. kahve fincani sicak su
  • sizma zeytinyag
  • 1 adet kuru sogan


YAPILISI:
  • Zeytinyaginda once sogani ardindan salcalari kavuruyoruz.
  • Iyice yikanip dogranmis semizotunu, bulguru ve sicak suyu ekleyip pisiriyoruz.
  • Yemegin tuzunu ekleyip bulgurlar pisince altini kapatiyoruz.

4 yorum:

  1. süperrr bayılırım ve ıspanaktan da daha çok severim:)))
    geçen yıl yemeği böyle pişirip iki kap dolaba koymuştum kışın çıkardığımda aynı o gün taze pişmiş kadar lezzetliydi.

    ellerine sağlık canım. semizotunun diğer çeşitlerini de çok beğeniyorum:))

    YanıtlaSil
  2. sagol ablacim, ben de cok seviyorum semizotunu. cig ya da pismis farketmiyor benim icin hatta ama maalesef esim ve oglum icin aynisini soyleyemeyecegim :(

    YanıtlaSil
  3. hımmm.yoğurtluda nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?