CIKOLATALI PIRINC UNLU MUHALLEBI
Cok hafif hos bir tatli tarifim var bugun...
MALZEMELER:
- 2 su bardagi sut
- 1 su bardagi su
- 1 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi damla cikolata
- 1 kucuk paket 35 gr.lik pirinc unu yani 3 yemek kasigi
- ayrica suslemek icin damla cikolata
YAPILISI:
- Seker ve pirinc unu tencerede guzelce karistirilir.
- Sut ve su eklenerek surekli karistirarak pisirilir.
- Kaynamaya basladiktan 3 dakika sonra alti kapatilir.
- Damla cikolatalar sicak muhallebiye ilave edilip eritilir.
- Cikolatalar eriyince muhallebi 3-4 kucuk kaseye pay edilip sogutulur.
- Damla cikolata ile susleyerek soguk olarak ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder