Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Şubat 2015 Cumartesi

HAVUCLU KEK



Lezzetli mi lezzetli nefis bir kek. Sivi yagi biraz fazla gelebilir ama bu keke yakisiyor ve gunlerce tazeligini, lezzetini koruyor. Icinde bolca havucu ve ceviziyle oh miss... Daha once havuclu kek yapmadiysaniz mutlaka benim tarifimle denemelisiniz :)



MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 2 su bardagi havuc rendesi
  • yarim su bardagi ceviz ici
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardagi un



YAPILISI:

  • Oncelikle havuclari rendeleyip, cevizleri rondodan geciriyoruz.
  • Baska bir kapta yumurtalar ile sekeri 5 dk. mikserin en yuksek hizinda cirpiyoruz.
  • Siviyag ve vanilini ekleyip en dusuk hizda mikserle cirpmaya devam ediyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu beraber ilave edip karistirmaya devam.
  • En son havuc rendesi, ceviz ici ve tarcini koyuyoruz.
  • 170 derece on isitna yapilmis firinda pisiriyoruz. (fotograftaki kek dilimli kek kalibinda 170 derecede 60 dk. pisirildi.)


Hiç yorum yok: