17 Mayıs 2011 Salı

TERBİYELİ SEBZELİ ET HASLAMA




Yemegimiz hem besleyici hem de cok lezzetli. Daha once yapmadiysaniz en kisa zamanda denemelisiniz. Malum yaz geliyor. Herkes az ya da cok yediklerine dikkat etmeye calisiyor. Kimi gizli kimi acikca diet yapiyor :) Hic yag kullanmadigimiz icin hepimizin yiyebilecegi guzel bir yemek. Siddetle tavsiye edilir ;)


MALZEMELER:
  • 600 gr. haslamalik et
  • 3 buyuk patates
  • 2 iri havuc
  • 1 kuru sogan
  • sicak su
  • 2 yumurta sarisi
  • 2 limon suyu
  • 1 yemek kasigi un (ne tepeleme ne silme)
  • tuz
  • karabiber


YAPILISI: Yemegimizin iki asamasi var. Vakit aliyor diye gozunuz korkmasin yapimi cok basit.

İlk aşama
  1. Iri parcalar halindeki haslamalik eti guzelce yikayip orta boy bir tencereye yerlestiriyoruz.
  2. Etlerin uzerine 1 lt. kaynar su (kaynar olmasi onemli) dokuyoruz ve tencereyi ocaga aliyoruz.
  3. Harli atese aliyoruz su fokurdayana dek. Kopukler olusursa aliyoruz.
  4. Kuru sogani soyup fokurdamakta olan tencereye ilave ediyoruz ve ocagin altini kisip en az 1 saat pisiriyoruz. 
  5. Ocagi kapattiktan sonra kuru sogani tencereden cikarip cope atiyoruz.
İkinci aşama
  1. Pismis et parcalarini tencereden cikarip daha buyuk bir tencereye yerlestiriyoruz.
  2. Et suyunu suzerek etlerin ustune aliyoruz.
  3. Patatesleri iri parcalar halinde dogruyoruz. Havuclari daha kucuk dogruyoruz.
  4. Dogradigimiz patates ve havuclari da tencereye ekliyoruz.
  5. Etlerin ve sebzelerin ustunu gecene dek et suyunun ustune sicak su ilave ediyoruz.
  6. Yaklasik 20 dk. pisiriyoruz.
  7. Onlar piserken 2 yumurtanin sarilarini ayiriyoruz. Hic beyazi kalmamali.
  8. Iki limonun da suyunu sikiyoruz ve yumurta sarilariyla beraber cirpiyoruz.
  9. Bu karisima 1 yemek kasigi unu koyup karistiriyoruz tel cirpiciyla.
  10. Tencereden kepceyle su alip terbiyeyi ilitiyoruz.
  11. Ilittigimiz terbiyeyi karistirarak tencereye ilave edip 5-6 dakika pisiriyoruz.
  12. En son tuz ve az karabiberi atmayi unutmuyoruz.
  13. Afiyet saglik olsun :)

6 yorum:

  1. mmm çok severim .ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim canim yorumun icin

    YanıtlaSil
  3. haşlama lunca ağır da olmuyo yemek canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. sagolasin Sevda ablacim ben de opuyorum

    YanıtlaSil
  5. ımmmm bayılırım buna
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
    sevgiylekal

    YanıtlaSil
  6. nefis bir yemek..ellerine sağlık...kurbanda yaklaşıyor bol bol yaparız artık

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?