Uzun zaman oldu bu tarifi Tümay'dan alip yapmistim, paylasmak bugune kismetmis. Kati yagi az hafif bir islak kek...
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi sut
- 1 yemek kasigi oda sicakliginda tereyag
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 7 yemek kasigi un
- 4 yemek kasigi kakao
YAPILISI:
- Yumurta ve sekeri cirpiyoruz.
- Sut, sivi yag, kati yag ve vanilyayi ekleyip cirpmaya devam.
- Kakaoyu da ekleyip bu karisimdan 1 su bardagi ayiriyoruz.
- Kalana un ve kabartma tozunu ekleyip karistiriyoruz.
- Onceden isitilmis 170 derece firinda 30-35 dakika pisiriyoruz.
- Kurdan testinden geciriyoruz, pistiyse firindan cikariyoruz.
- Kek sicakken dilimleyip 1 su bardagi karisimi ustune dokuyoruz.
- Afiyet olsun :)
8 yorum:
zeytinyağ kullanarak hiç kek yapmadım daha doğrusu şeker ile birleştirmedim zeytinyağın kokusu yoğun olmuyordur herhalde çok hafif ve de sağlıklı ellerinize sağlık sevgiler
çayın yanında harika gider canım.çilekle sunumda çok güzel.ellerine sağlık.öpüyorum.
ellerine sağlık çok severim bu tarz kekleri..
tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin
Ellerine sağlık,lezzetli bir tarif ..Selamlar
Canım kekin nefiss görünüyor.
Yanında çilekle nefisss
Ellerine sağlık
Öpüyorum.
Vakit ayirip bana yorum biraktiginiz icin hepinize tesekkur ederim :)
yağsız olması kalorisiz yapmıyor ama canımın ıslak kek çektiği şu günlerde keşke biri de bana yapsa diyorum ellerinize sağlık :)
-----
http://hayattanyenilikler.blogspot.com/ takip ederseniz sevinirim daha yeniyim :) biraz diyet biraz hayatın lezzetlerinden bahsetmeyi planlıyorum, umarım faydalı olabilirm :)
Yorum Gönder