Sanirim bu top kabaklara Girit kabagi diyorlar...
MALZEMELER:
- 1 kg. kabak (8 kucuk top kabak)
- 200gr. orta yagli kiyma
- 1 cay bardagi pirinc
- 1 kuru sogan rendesi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 cay bardagi su (harc icin)
- ince kiyilmis maydanoz
- nane, kimyon, karabiber
- tatli kirmizi toz biber
- tuz
- sivi yag
- 2 cay bardagi su (pisirmek icin)
YAPILISI:
- Pirincleri yikayip suzuyoruz ve cam bir kaba aliyoruz.
- Salcayi 1 cay bardagi su ile karistirip pirinclerin ustune dokuyoruz.
- Kiyma, sogan rendesi, zeytinyag, maydanoz ve baharatlari da kaba ekleyip tum malzeme birbirine karisincaya dek yoguruyoruz.
- Dolma harcinin tuzunu unutmuyoruz.
- Kabaklari yikayip saplarinin fazlaliklarini kesip atiyoruz.
- Limon kabugunu rendelemek icin kullandigimiz mutfak aleti ile kabaklarin disini ciziyoruz.
- Cizdigimiz kabaklardan birer kapak kesip kabak oyucu veya bir kasik yardimiyla kabaklarin iclerini oyuyoruz.
- Kiymali harcimizi oydugumuz kabaklarin icine dolduruyoruz.
- Kapaklarini kapatip dolmalari tencereye yerlestiriyoruz.
- Dolmalarin ustune getirmeden tencereye 2 cay bardagi su koyuyoruz.
- Tencerenin icine doktugumuz suya tuz da atiyoruz ki kabaklar tuzsuz olmasin.
- Tencereye once harli ates veriyoruz, su kaynayinca atesi normale aliyoruz ve pirincler pisene dek pisiriyoruz.
4 yorum:
aaaa az önce bir blogta daha gördüm kabaklar ne kadar güzel evet girit kabağı:) enfes görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler
Sagolasin canim
merhabalar:)
sayfanız çokk cicii...
özelliklede ana sayfanızdaki görsele bayıldım...
seve seve izleyiciniz oldum hemen...
bende sizi beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...
Tesekkur ederim canim yine beklerim...
Yorum Gönder