Merhabalar, keyifler nasil? Umarim guzel bir haftasonu gecirip iyice dinlenmissinizdir. Haftaya hafif bir tarif ile baslamak istiyorum. Herkes icin gecirecegi en guzel hafta olmasini temenni ediyorum ve tarifimize geciyorum :)
Hamsiyi tavada kizartma olarak cok severim ancak daha hafif halini canimcektipisirdim de gorunce tamam iste bu dedim. Zaten firin ile aram cok iyidir, pratikligiyle tercih sebebimdir. Tarifini bizlerle paylasip benim de yapmama vesile oldugu icin arkadasimiza cok tesekkur ederim. Yakinda bahsedecegim ozel durumum nedeniyle bu tarif altin bulmus gibi hissetmeme sebep oldu desem abartmis olmam.
Tarifi firin isisi disinda aynen uyguladim ve bundan sonra da hep burda yazdigim sekilde pisirecegim hamsi kizartmasini insallah...
MALZEMELER:
- 1 kg. hamsi
- firin tepsisi
- yagli kagit
- tuz
YAPILISI:
- Hamsiyi guzelce ayiklayip yikiyoruz.
- Temizlenmis hamsilerimizi yagli kagit serdigimiz firin tepsisine diziyoruz ve tuzluyoruz.
- Hamsilerin uzerini tekrar yagli kagit ile kapliyoruz.
- Firina on isitma yapmadan tepsiyi firina yerlestiriyoruz ve 200 derecede calistiriyoruz.
- Ilk 15 dakika hamsiler ustleri yagli kagitla kapli sekilde pisiyor, yagini-suyunu saliyor.
- Sonra kagidi kaldirip 15 dakika da oyle firinliyoruz.
- Toplamda 30 dakikada kendi yagiyla pisip kizarmis cok lezzetli hamsilerimiz oluyor. (Benimkiler daha az kizarsin derseniz yagli kagidi kaldirdiktan sonra 10 dakika firinlayin.)
- Pisirdigimiz hamsileri tabaga alip roka ve turp ile servis ediyoruz.