MALZEMELER:
- Yarim kilo dolmalik biber (9 orta boy)
- 1,5 su bardagi Osmancik pirinc
- 1 tepeleme yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- karabiber, kimyon, sumak, nane
- maydanoz
- 3 kuru sogan
- zeytinyag
- tuz
- 1 domatesle 9 dilim kapak yapip kalani dolma icine dogra
YAPILISI:
- Once kuru soganla baslayarak ic malzemeyi zeytinyagiyla guzelce kavuruyoruz.
- Kavurdugumuz ic malzemeyi 1 su bardagi su ilave ederek biraz pisiriyoruz.
- Harc pisince dogranmiz maydanoz ekleyip karistiriyoruz.
- Dolmalik biberlerin icini bosaltip hazirladigimiz harcla dolduruyoruz ve dolmalarimiza istedigimiz sekilde (ister biberle ister domatesle) kapak yapip tencereye diziyoruz.
- Tencereye biberlerin yarisina kadar su koyuyoruz.
- Su kaynayana dek harli ates verip sonra atesi azaltiyoruz.
- Pirincler pisince ocagi kapatip dolmalarimizi dinlendiriyoruz.
güzel yapılmış bir biber dolmasına asla hayır demem ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEn sevdiğim dolma biber ve kabak,etli zeytinyağlı farketmez.Ellerine sağlık canım,öpüyorum.
YanıtlaSilKocaman bir tencere dolusu dolma yemek istiyorum.
YanıtlaSilBu diyet beni fena salladı.
Böyle giderse devam edemeyeceğim.
Ellerine sağlık canım.
Ellerine sağlık canım,dolmanın her çeşidini severim.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Yorum yazan elleriniz dert gormesin, sagolun :)
YanıtlaSil