23 Haziran 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



MALZEMELER:

  • Yarim kilo dolmalik biber (9 orta boy)
  • 1,5 su bardagi Osmancik pirinc
  • 1 tepeleme yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi biber salcasi
  • karabiber, kimyon, sumak, nane
  • maydanoz
  • 3 kuru sogan
  • zeytinyag
  • tuz
  • 1 domatesle 9 dilim kapak yapip kalani dolma icine dogra



YAPILISI:
  1. Once kuru soganla baslayarak ic malzemeyi zeytinyagiyla guzelce kavuruyoruz.
  2. Kavurdugumuz ic malzemeyi 1 su bardagi su ilave ederek biraz pisiriyoruz.
  3. Harc pisince dogranmiz maydanoz ekleyip karistiriyoruz.
  4. Dolmalik biberlerin icini bosaltip hazirladigimiz harcla dolduruyoruz ve dolmalarimiza istedigimiz sekilde (ister biberle ister domatesle) kapak yapip tencereye diziyoruz.
  5. Tencereye biberlerin yarisina kadar su koyuyoruz.
  6. Su kaynayana dek harli ates verip sonra atesi azaltiyoruz.
  7. Pirincler pisince ocagi kapatip dolmalarimizi dinlendiriyoruz.

6 yorum:

  1. güzel yapılmış bir biber dolmasına asla hayır demem ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim dolma biber ve kabak,etli zeytinyağlı farketmez.Ellerine sağlık canım,öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kocaman bir tencere dolusu dolma yemek istiyorum.
    Bu diyet beni fena salladı.
    Böyle giderse devam edemeyeceğim.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,dolmanın her çeşidini severim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Yorum yazan elleriniz dert gormesin, sagolun :)

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?