25 Kasım 2011 Cuma

PORTAKALLI KEK



Sicacik bir fincan cayla ikram edilebilecek tam bir kış keki :) Ya da bir bardak sute eslik eden bir dilimiyle cocugunuza ikindi kahvaltisi...



MALZEMELER:
  • 3 iri yumurta ( L boy) (yumurtalar kucukse 4 kullanin)
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 portakalin kabugunun rendesi
  • 1 portakalin suyu
  • 1 kucuk cay bardagi sut 
  • 1 kucuk cay bardagi sivi yag
  • 3 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin



YAPILISI:
  1. Once yumurtalar ile sekeri mikserle 5-6 dakika cirpiyoruz.
  2. Sonra 1 portakalin kabugunu ve suyunu ekliyoruz.
  3. Sut ve sivi yagi da karisima koyup mikserle son kez karistiriyoruz.
  4. Kuru malzemeleri (mumkunse elekten gecirerek) karisima ekleyip tel cirpiciyla ya da kasikla elde karistiriyoruz.
  5. Yaglanmis teflon firin kabimiza dokup 170 derece (on isitilmis) firinda yaklasik 40 dk. pisirip kurdan testiyle kontrol ediyoruz.
  6. Afiyetle yiyoruz yediriyoruz :)



4 yorum:

  1. Ohhh miss gibi kokusuna bitiyorum ben bu kekin..
    Ellerine sağlık canım
    Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel pişmiş,ellerine sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kabarmış,rengi de çok güzel.Kokusu burnuma geldi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?