23 Kasım 2011 Çarşamba

YUMURTASIZ MOZAIK PASTA



KAKAOLU PIRAMIT PASTA



MALZEMELER:
  • 400 gr. pötibör biskuvi (200gr.lik 2 paket)
  • 2 cay bardagi sut
  • 2 cay bardagi toz seker
  • 2 tepeleme yemek kasigi kakao
  • 100 gr. tereyag






YAPILISI:
  1. once yagi eritip ocagi kapatip hemen kakaoyu ekleyip karistiriyoruz.
  2. sonra toz seker ve sutu ekleyip tekrar ocagi yakiyoruz ve kakaolu sosumuz isinip guzelce karisinca altini kapatiyoruz.
  3. kakaolu sosumuz sogurken biskuvileri elimizle kiriyoruz.
  4. sos ile biskuvileri birlestirip biskuvileri cok zedelemeden dikkatlice karistiyoruz ve buzdolabi posetine koyup agzini bagliyoruz.
  5. derin dondurucuda yarim saat kadar bekletip sekil veriyoruz ve buzdolabinda 2-3 saat dinlendirip servis yapiyoruz.




* Yagi erittikten sonra ilk olarak kakaoyu koyup karistiriyoruz boylece mozaik pastamiz rengini buluyor bu onemli. (yemege salcayi yagda kavurup koymak gibi)

**Bazen esimle ikimiz icin yarim olcu yapiyorum. (1 paket biskuvi, 1 cay bardagi sut, 1 cay bardagi toz seker, 1 tepeleme yemek kasigi kakao, 50 gr. tereyag)

***Biz fazla sekerli sevmedigimiz icin vaniline gerek duymuyorum mozaik pastada hic kullanmiyorum, arzu ederseniz siz ilave edin.

****Kullandigim cay bardagi en kucuk boy.

25 yorum:

  1. çok sevdiğim ve uzun zamandır yapmadığım bir tatlı bende yumurta koymam, ellerine sağlık canım harika olmuş...

    YanıtlaSil
  2. kolay ve lezzetli bir pasta olduğu için çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ahhh eşim çekmek istese keşke fotoğrafları..
    Bazen yalvarıyorum çekmesi için ama ben anlamam deiypr geçiyor.
    Aslında bend eonun çektiklerin pek beğenmiyorum ama neyse..:))
    Elleirne sağlık canım..
    Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. ellerine salık harika olmuş özelliklede yumurtasız olması mükemmel çiğ yumurta aklıma geldikçe fena oluyorum (
    eski teriflerimiz hep yumurtalıydı
    sağol canım tarifin için)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. ziyaretiniz ve yorumlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim, yine beklerim :) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. bayılırım mozaige ellerine sağlık cnm..

    YanıtlaSil
  8. Tarifinizi sabah yaptim simdi yiyiyoruz,Cok güzel oldu.Tesekkür ederim.Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir tarif eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Minik yeğenlerim için yapıcam, tüm internette tarif aradım hiçbiri içime sinmedi (çiğ yumurta, fazla çeker, fazla yağ...). Yeğenlerim 3 ve 5 yaşında oduğu için sağlıklı olmasını tercih ederim. Sizin tarifinizi beğendim, ilk piramit pasta deneyimim olucak :) Sanırım buzlukta değil dışarda soğutup sonrasında buzdolabına atmayı düşünüyorum, demlensin diyerekten :) Teşekkurler, yer imlerime eklendiniz ;)

    YanıtlaSil
  11. Ddaha öncede yaptım cok kolay ve çok lezzetli

    YanıtlaSil
  12. Seker miktarini azaltip, yerine bitter cikolata eritmenizi ve bir de icine portakal rendesi koymanizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. Cok guzel oldu, tesekkurler.

    YanıtlaSil
  14. guzel olmus arkadaslar bende deniycegim ama ben pek tuturamiyorum unum iyi degil bura unu cok hos olmuyor yurt disindayimda tesekkurler

    YanıtlaSil
  15. Yanina icecek olarak ne yavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  16. Harika bir mozaik pasta tarifi bayıla bayıla yiyoruz

    YanıtlaSil
  17. şimdiye kadar yaptığım en güzel mozaik pasta ellerinize sağlık çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. Nefis ellerine sağlık ,
    izlemedesin sevgiler..
    Çekilişime beklerim..
    http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html

    YanıtlaSil
  19. tat algıları deliye dönen fehime2 Temmuz 2013 09:54

    ay valla şekerim çok güzel olmuş ellerine sağlık güzelim ben 67 yıldır anneyim böyle bir tat yemedi oğlum torunlarına da yedirdi. Tat algılarım deliye döndü. Oğlum da bana benzemiş o da aynı durumda. kako beni tekr

    YanıtlaSil
  20. tat algıları deliye dönen fehime2 Temmuz 2013 09:58

    ay valla şekerim çok güzel bir tarif. 67 yıldır anneyim ama böyle güzel bir mozaik pasta yememiştim. Oğlum da bayıldı. torunlarım da yedi. 4 tane torunum var. tat algılarım deliye döndü. oğlum da bana benzemiş ve torunlarım da. onların da tat algıları tavana vurdu.

    YanıtlaSil
  21. Tesadüfen buldum tarifinizi. Hemen yaptım. Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Diğer tariflerinizi de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  22. Yumurtaya alerjisi olanlar için çok işe yarar bi tarif.

    YanıtlaSil
  23. tarifi denedim gercekten cok leziz oldu hafif bir tatli ama bir turlu sekil veremedim onun disinda cok guzel

    YanıtlaSil
  24. Tarifini denedim müthiş bir tat çok beğendim oldukça hafif sadece şekil vermekte zorlandım ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  25. sevgili melek ece,
    haklisin canim hazirladigimiz sirada ben de sekil veremiyorum mozaik pastaya. once dondurucuda mutlaka yarim saat bekletiyorum ondan sonra sekil veriyorum. sureyi kendi buzdolabina gore ayarlayabilirsin, gerekirse biraz daha bekletirsin. onemli olan tam donmadan sekil vermek. senin de ellerine saglik olsun. hem tarifimi denedigin hem de vakit ayirip yorum biraktigin icin tesekkur ederim. sevgiler :)

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?