KAKAOLU PIRAMIT PASTA
MALZEMELER:
- 400 gr. pötibör biskuvi (200gr.lik 2 paket)
- 2 cay bardagi sut
- 2 cay bardagi toz seker
- 2 tepeleme yemek kasigi kakao
- 100 gr. tereyag
YAPILISI:
- once yagi eritip ocagi kapatip hemen kakaoyu ekleyip karistiriyoruz.
- sonra toz seker ve sutu ekleyip tekrar ocagi yakiyoruz ve kakaolu sosumuz isinip guzelce karisinca altini kapatiyoruz.
- kakaolu sosumuz sogurken biskuvileri elimizle kiriyoruz.
- sos ile biskuvileri birlestirip biskuvileri cok zedelemeden dikkatlice karistiyoruz ve buzdolabi posetine koyup agzini bagliyoruz.
- derin dondurucuda yarim saat kadar bekletip sekil veriyoruz ve buzdolabinda 2-3 saat dinlendirip servis yapiyoruz.
* Yagi erittikten sonra ilk olarak kakaoyu koyup karistiriyoruz boylece mozaik pastamiz rengini buluyor bu onemli. (yemege salcayi yagda kavurup koymak gibi)
**Bazen esimle ikimiz icin yarim olcu yapiyorum. (1 paket biskuvi, 1 cay bardagi sut, 1 cay bardagi toz seker, 1 tepeleme yemek kasigi kakao, 50 gr. tereyag)
***Biz fazla sekerli sevmedigimiz icin vaniline gerek duymuyorum mozaik pastada hic kullanmiyorum, arzu ederseniz siz ilave edin.
****Kullandigim cay bardagi en kucuk boy.
çok sevdiğim ve uzun zamandır yapmadığım bir tatlı bende yumurta koymam, ellerine sağlık canım harika olmuş...
YanıtlaSilkolay ve lezzetli bir pasta olduğu için çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAhhh eşim çekmek istese keşke fotoğrafları..
YanıtlaSilBazen yalvarıyorum çekmesi için ama ben anlamam deiypr geçiyor.
Aslında bend eonun çektiklerin pek beğenmiyorum ama neyse..:))
Elleirne sağlık canım..
Çok güzel görünüyor.
ellerine salık harika olmuş özelliklede yumurtasız olması mükemmel çiğ yumurta aklıma geldikçe fena oluyorum (
YanıtlaSileski teriflerimiz hep yumurtalıydı
sağol canım tarifin için)
sevgiler:)
Merhabalar. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilziyaretiniz ve yorumlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim, yine beklerim :) sevgilerimle...
YanıtlaSilbayılırım mozaige ellerine sağlık cnm..
YanıtlaSilTarifinizi sabah yaptim simdi yiyiyoruz,Cok güzel oldu.Tesekkür ederim.Sevgiler ;)
YanıtlaSilçok güzel bir tarif eline sağlık canım
YanıtlaSilMinik yeğenlerim için yapıcam, tüm internette tarif aradım hiçbiri içime sinmedi (çiğ yumurta, fazla çeker, fazla yağ...). Yeğenlerim 3 ve 5 yaşında oduğu için sağlıklı olmasını tercih ederim. Sizin tarifinizi beğendim, ilk piramit pasta deneyimim olucak :) Sanırım buzlukta değil dışarda soğutup sonrasında buzdolabına atmayı düşünüyorum, demlensin diyerekten :) Teşekkurler, yer imlerime eklendiniz ;)
YanıtlaSilDdaha öncede yaptım cok kolay ve çok lezzetli
YanıtlaSilSeker miktarini azaltip, yerine bitter cikolata eritmenizi ve bir de icine portakal rendesi koymanizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilCok guzel oldu, tesekkurler.
YanıtlaSilguzel olmus arkadaslar bende deniycegim ama ben pek tuturamiyorum unum iyi degil bura unu cok hos olmuyor yurt disindayimda tesekkurler
YanıtlaSilYanina icecek olarak ne yavsiye edersiniz?
YanıtlaSilHarika bir mozaik pasta tarifi bayıla bayıla yiyoruz
YanıtlaSilşimdiye kadar yaptığım en güzel mozaik pasta ellerinize sağlık çok teşekkürler :)
YanıtlaSilNefis ellerine sağlık ,
YanıtlaSilizlemedesin sevgiler..
Çekilişime beklerim..
http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html
ay valla şekerim çok güzel olmuş ellerine sağlık güzelim ben 67 yıldır anneyim böyle bir tat yemedi oğlum torunlarına da yedirdi. Tat algılarım deliye döndü. Oğlum da bana benzemiş o da aynı durumda. kako beni tekr
YanıtlaSilay valla şekerim çok güzel bir tarif. 67 yıldır anneyim ama böyle güzel bir mozaik pasta yememiştim. Oğlum da bayıldı. torunlarım da yedi. 4 tane torunum var. tat algılarım deliye döndü. oğlum da bana benzemiş ve torunlarım da. onların da tat algıları tavana vurdu.
YanıtlaSilTesadüfen buldum tarifinizi. Hemen yaptım. Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Diğer tariflerinizi de deneyeceğim.
YanıtlaSilYumurtaya alerjisi olanlar için çok işe yarar bi tarif.
YanıtlaSiltarifi denedim gercekten cok leziz oldu hafif bir tatli ama bir turlu sekil veremedim onun disinda cok guzel
YanıtlaSilTarifini denedim müthiş bir tat çok beğendim oldukça hafif sadece şekil vermekte zorlandım ellerinize saglik
YanıtlaSilsevgili melek ece,
YanıtlaSilhaklisin canim hazirladigimiz sirada ben de sekil veremiyorum mozaik pastaya. once dondurucuda mutlaka yarim saat bekletiyorum ondan sonra sekil veriyorum. sureyi kendi buzdolabina gore ayarlayabilirsin, gerekirse biraz daha bekletirsin. onemli olan tam donmadan sekil vermek. senin de ellerine saglik olsun. hem tarifimi denedigin hem de vakit ayirip yorum biraktigin icin tesekkur ederim. sevgiler :)