Kış mevsiminin hoş, ozellikle de hafif tatlilarindan. Arsivde beklemekten onu kurtarayim dedim :) Herkese selam ve sevgiler...
MALZEMELER:
- 3 adet orta boy ayva
- 3 adet karanfil
- 3 su bardagi(200 ml.lik) su
- 6 tepeleme yemek kasigi toz seker
- ayvalarin cekirdekleri
YAPILISI:
- Ayvalar soyulur, yikanir ve istenilen buyuklukte dogranir.
- Dogranmis ayvalar ve cekirdekleri 3 su bardagi su ile ocaga alinir.
- Su kaynayip ayvalar biraz yumusayinca seker ve karanfiller eklenir.
- Bir taşım daha kaynatildiktan sonra ayvalar yumusamis mi diye kontrol edilir.
- Ayvalar yumusayinca ocak kapatilir, komposto sogumaya birakilir.
- Aceleniz varsa baska bir kaba alip daha cabuk sogumasi saglanir.
- Kompostomuz soguyunca oncelikle ayvalardan koyup ardindan da kepceyle suyundan koyarak kaselerde servis edebiliriz. (ayva cekirdeklerini ve karanfilleri servis esnasinda kullanmiyoruz)
*Ozetle ayva başına 1 karanfil, 1 bardak su ve 2 tepeleme yemek kasigi toz seker kullaniyoruz. Buna gore kompostonuzu artirip azaltabilirsiniz.
**Ayvalari minik kupler seklinde dograyip icecek olarak bardakta da servis edebilirsiniz.
***Yaş meyvalar ile yapilan sekerli icecek komposto diye adlandirilirken, kuru meyvalar ile yapilan sekerli icecek hoşaf olarak adlandirilir. Sirasi gelmisken bunu da paylasayim dedim :)
canım nasılsın görüşemedik,öpüyorum seni
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilFotograf maikansini bosaltiyordum tatlim ben de :) Ne guzel bir gun gecirdik sende... Paylasacagim insallah ilk firsatta. Opuyorum ben de hem seni hem Elif'i...
YanıtlaSilEllerinize saglik
YanıtlaSilORGUCANTAM icin;
YanıtlaSiltesekkur ederim Hatice ablacim, iyi geceler.
tatlilar gulcandan icin;
YanıtlaSiltesekkur ederim canim
nefis,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSiltesekkur ederim canim :)
YanıtlaSilTamda zamanı ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSiltesekkur ederiiim canlar :)
YanıtlaSil