HAMSI KIZARTMASI
Soylenecek pek soz yok. Cok lezzetli bir hamsi tarifi. Sevmeyeni yoktur herhalde.
MALZEMELER:
1 kg. hamsi
1 (200 ml.lik) su bardagindan 1 parmak eksik misir unu
tuz
kizartmak icin sivi yag
YAPILISI:
- Hamsileri guzelce temizleyip, kilciklarini ayiriyoruz.
- Baliklarimizi iyice yikayip suyunu suzduruyoruz.
- Misir ununu arzu ettigimiz kadar tuz ile karistirip hamsileri una buluyoruz.
- Biraz sivi yag ile teflon tavayi yaglayip unladigimiz baliklari diziyoruz.
- Once bir tarafini kizartip sonra tava boyutlarinda bir kapak yardimiyla hamsileri cevirerek diger tarafini kizartiyoruz.
- Hamsileri kapaga aktardigimizda tavayi az bir sivi yag ile tekrar yaglayip hamsileri tavaya aktariyoruz.
- Baliklarimizin iki tarafini da kizarttiktan sonra limonlayarak afiyetle yiyoruz.
Hem de mısır ununda kızarmış.Sevilmez mi?
YanıtlaSilAfiyet olsun canım çıtır çıtır..
YanıtlaSilSevgiler..
epeydir yemedim canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilMmmm, nefis olmuş. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilHaklısın sevmeyen yoktur herhelde..
YanıtlaSilBöyle bir lezzet sevilmezmi ama.:))
Ellerine sağlık cnaım..
Bebişine de sana da şifa olsun Şeydacım; ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTesekkur ederim yorumlarinizla beni yalniz birakmadiginiz icin :) Hepinize kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSil