29 Ocak 2012 Pazar

HAMSİ TAVA


HAMSI KIZARTMASI

Soylenecek pek soz yok. Cok lezzetli bir hamsi tarifi. Sevmeyeni yoktur herhalde.



MALZEMELER:

1 kg. hamsi
1 (200 ml.lik) su bardagindan 1 parmak eksik misir unu
tuz
kizartmak icin sivi yag



YAPILISI:
  1. Hamsileri guzelce temizleyip, kilciklarini ayiriyoruz.
  2. Baliklarimizi iyice yikayip suyunu suzduruyoruz.
  3. Misir ununu arzu ettigimiz kadar tuz ile karistirip hamsileri una buluyoruz.
  4. Biraz sivi yag ile teflon tavayi yaglayip unladigimiz baliklari diziyoruz.
  5. Once bir tarafini kizartip sonra tava boyutlarinda bir kapak yardimiyla hamsileri cevirerek diger tarafini kizartiyoruz.
  6. Hamsileri kapaga aktardigimizda tavayi az bir sivi yag ile tekrar yaglayip hamsileri tavaya aktariyoruz.
  7. Baliklarimizin iki tarafini da kizarttiktan sonra limonlayarak afiyetle yiyoruz.

7 yorum:

  1. Hem de mısır ununda kızarmış.Sevilmez mi?

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım çıtır çıtır..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. epeydir yemedim canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Mmmm, nefis olmuş. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Haklısın sevmeyen yoktur herhelde..
    Böyle bir lezzet sevilmezmi ama.:))
    Ellerine sağlık cnaım..

    YanıtlaSil
  6. Bebişine de sana da şifa olsun Şeydacım; ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Tesekkur ederim yorumlarinizla beni yalniz birakmadiginiz icin :) Hepinize kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?