Yapmasi pratik yemesi keyifli guzel bir ekmek ustu tarif. Ogrencilik yillarimi hatirlatir bana...
MALZEMELER:
- 2 tepeleme yemek kasigi domates salcasi
- 2 tepeleme yemek kasigi aci biber salcasi
- 2 cay bardagi ceviz
- 2 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 cay kasigi karabiber (silme olsun)
- Oncelikle cevizi rondoda cok ufaltmadan cekiyoruz.
- Sonra domates salcasi. biber salcasi, ceviz ve baharatlari karistirip sosumuzu tamamliyoruz, ekmek ustune surerek afiyetle yiyoruz.
- Bozulmamasi icin kapakli bir cam kapta buzdolabinda muhafaza ediyoruz.
* Tuz koymuyoruz, baharatlar yeterli geliyor.
** Biber salcasi ve ceviz bu tarifin olmazsa olmazlari :)
Bende çok severim bu acukayı ev ekmeğinin üzerinde doyamam yemeye..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
bayılırımmmm. ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Ben de çok severim.
YanıtlaSilben de çok severim , yapımı da pratikmiş doğrusu denemeli:)
YanıtlaSilBayılırım acukaya, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilımmm ekmeğe sür sür ye
YanıtlaSilellerine sağlık canım
harika bir kahvaltılık,
YanıtlaSilgörüntü nefis olmuş,
eline sağlık,sevgiler...
Sevilmezmi ne güzel bir tatdır.
YanıtlaSilBayılıyoruz..
Ellerine sağlık Şeydam.
Sevgiler..
çok severim canım.kuru naneyi denemedim içinde ama ilk fırsatta deneyecem.ellerine sağlıköpüyorum.
YanıtlaSilŞeydacım; yaş farkımız epey olduğu halde, bu tarif ikimize de gençliğimizi hatırlattığına göre demek ki her daim popülaritesini koruyan ve hiç modası geçmeyen bir lezzet..Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilçok severim acukayı ellerine sağlık,iyi geceler..
YanıtlaSilBayılırım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGonul istiyor tek tek cevap yazayim ama boyle oluyor iste :(( Hepinize ayri ayri tesekkur ederim...
YanıtlaSilBen sarimsak, ufalanmis bayat ekmek ici ve zeytinyagi da ekliyorum bu karisima. Herkes cok begeniyor.
YanıtlaSilsenelerce kırmızı biber ne zaman ucuzlarsa yan duvar komşumuzla gidilir kilo kilo alınır,bahçeye malzemeler yayılır kavanoz kavanoz yapılırdı. sarımsakla yaptığımız için artık eve pek sokmuyorum ama bu tarif yeni oldu benim için deneyeceğim. bu arada nostalji yapmama vesile oldunuz,oldukça lezzetli duruyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilumarim begenirsiniz. eskileri hatirlamak hos oluyor gercekten. vakit ayirip paylastiginiz icin tesekkur ederim. sevgiler...
YanıtlaSilyaptım ben bunu :) şimdi blogunuzla beraber paylaşıyorum umarım problem olmaz. pek de lezzetli oldu :)
YanıtlaSil