8 Şubat 2012 Çarşamba

KAHVALTILIK SOS: ACUKA



Yapmasi pratik yemesi keyifli guzel bir ekmek ustu tarif. Ogrencilik yillarimi hatirlatir bana...


MALZEMELER:
  • 2 tepeleme yemek kasigi domates salcasi
  • 2 tepeleme yemek kasigi aci biber salcasi
  • 2 cay bardagi ceviz
  • 2 tatli kasigi kuru nane
  • 1 tatli kasigi kimyon
  • 1 cay kasigi karabiber (silme olsun)





YAPILISI:
  1. Oncelikle cevizi rondoda cok ufaltmadan cekiyoruz.
  2. Sonra domates salcasi. biber salcasi, ceviz ve baharatlari karistirip sosumuzu tamamliyoruz, ekmek ustune surerek afiyetle yiyoruz.
  3. Bozulmamasi icin kapakli bir cam kapta buzdolabinda muhafaza ediyoruz.

* Tuz koymuyoruz, baharatlar yeterli geliyor.

** Biber salcasi ve ceviz bu tarifin olmazsa olmazlari :)

17 yorum:

  1. Bende çok severim bu acukayı ev ekmeğinin üzerinde doyamam yemeye..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. bayılırımmmm. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Ben de çok severim.

    YanıtlaSil
  4. ben de çok severim , yapımı da pratikmiş doğrusu denemeli:)

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım acukaya, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ımmm ekmeğe sür sür ye
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. harika bir kahvaltılık,
    görüntü nefis olmuş,

    eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sevilmezmi ne güzel bir tatdır.
    Bayılıyoruz..
    Ellerine sağlık Şeydam.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. çok severim canım.kuru naneyi denemedim içinde ama ilk fırsatta deneyecem.ellerine sağlıköpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Şeydacım; yaş farkımız epey olduğu halde, bu tarif ikimize de gençliğimizi hatırlattığına göre demek ki her daim popülaritesini koruyan ve hiç modası geçmeyen bir lezzet..Ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  11. çok severim acukayı ellerine sağlık,iyi geceler..

    YanıtlaSil
  12. Bayılırım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Gonul istiyor tek tek cevap yazayim ama boyle oluyor iste :(( Hepinize ayri ayri tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  14. Ben sarimsak, ufalanmis bayat ekmek ici ve zeytinyagi da ekliyorum bu karisima. Herkes cok begeniyor.

    YanıtlaSil
  15. senelerce kırmızı biber ne zaman ucuzlarsa yan duvar komşumuzla gidilir kilo kilo alınır,bahçeye malzemeler yayılır kavanoz kavanoz yapılırdı. sarımsakla yaptığımız için artık eve pek sokmuyorum ama bu tarif yeni oldu benim için deneyeceğim. bu arada nostalji yapmama vesile oldunuz,oldukça lezzetli duruyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. umarim begenirsiniz. eskileri hatirlamak hos oluyor gercekten. vakit ayirip paylastiginiz icin tesekkur ederim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. yaptım ben bunu :) şimdi blogunuzla beraber paylaşıyorum umarım problem olmaz. pek de lezzetli oldu :)

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?