12 Şubat 2012 Pazar

PANCAR TURŞUSU


SARIMSAKLI SIRKELI KIRMIZI PANCAR

Benim cok severek tukettigim bu tursuyu maalesef eşim agzina surmuyor. Haliyle biraz hasret kaliyorum. Cok lezzetli oluyor, tavsiye ederim ;)


MALZEMELER:
  • 4-5 adet kök pancar (1 kilo pancarin kök kısımları)
  • Haslamak icin kaynar su
  • Yayvan celik tencere
  • Kapakli cam kavanoz
  • 4-5 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2/3 su bardagi elma sirkesi  
  • 1 su bardagi (200 ml.lik) pancarin haslama suyu



YAPILISI:
  1. Oncelikle pancar koklerini yikiyoruz.
  2. Tamamen soyup (bir kere daha sudan geciriyorum ben) cok buyuk olmayacak sekilde dogruyoruz.
  3. Yayvan celik tencereye dogradigimiz pancarlari tek sira olacak sekilde yerlestirip sadece uzerlerine gelecek kadar kaynar su ekliyoruz.
  4. Ocagi yakip harli ateste suyun tekrar kaynamasini bekliyoruz ki kisa surede kayniyor.
  5. Pancarlarla beraber su kaynayinca atesi normale alip 10 dk. pancarlari pisiriyoruz.
  6. Ocagi kapatip 10 dk. da dinlendiriyoruz.
  7. Onlar dinlenirken sarimsaklari soyup ikiye boluyoruz.
  8. Oncelikle tencereden pancarlari cikarip temiz ve kuru bir cam kavanoza aralarina da sarimsaklari serpistirerek yerlestiriyoruz.
  9. Uzerlerine tuzu serpip sirkeyi koyuyoruz ve 1 su bardagi pancarlarin renkli haslama suyundan ekliyoruz.
  10. Pancarlarin uzeri tamamen kapanmadiysa haslama suyundan ilave ederek tamamliyoruz ve oda sicakliginda sogumaya birakiyoruz.
  11. Soguyunca kavanozun kapagini kapatip buzdolabina kaldiriyoruz.
  12. Sadece 2 gun sonra tursumuz hazir bizi bekliyor olacak.


16 yorum:

  1. ayyy çook severim... ama hiç kendim yapmadım..tarifi verdiğin çok iyi oldu canım en kısa zamanda deniycem inşaallah
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. canım bende çok severim hele hamile iken ne yedim ne yedim:))öpüyorum seni kendine dikkat et
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim turşu diyebilirim,bir tadına bakınca sonu zor geliyor :)
    eline sağlık,
    nefis görünüyor,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglik yedim ama yapmaya pek cesaret etmedim :) hayirli günler dilerim

    YanıtlaSil
  5. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. ellerıne sağlık canım turşu harıka gorunuyor zaten cok severım turşuyu:)

    YanıtlaSil
  7. harika bir renkte görüntü ile açılıyor blog:-)
    çok tatlılar
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ev halkı sevmeyince bende sevdiğim bazı lezzetlerden doya doya yiyemiyorum canım..
    Pancar da onalrdan biri..
    Ellerine sağlık canııııım..

    YanıtlaSil
  9. Çok severim,hatta bayıırım..
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Tatli insanlar sagolun guzel yorumlariniz icin :)

    YanıtlaSil
  11. Pancar turşusunun lezzeti tartışılmaz ama böyle sunum da muhteşem yani yaaaaaa bu kadar nefis yapılmaz ki canım ama ...
    Elcazlarına sağlık......

    YanıtlaSil
  12. Yildiz icin ;
    Ay ay cok tesekkur ederim, bu ne guzel bir yorum boyle :)

    YanıtlaSil
  13. çok severim ama bende hiç evde denememişlerdenim :)Ellerine sağlık canım

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. çok severim ama bende hiç evde denememişlerdenim :)Ellerine sağlık canım

    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?