5 Mart 2012 Pazartesi

HAVUC TOPLARI


YALANCI CEZERYE

Havuc toplarini yapmaya baslamam 7-8 yil oncesine denk geliyor. O zamanlar tabi mutfakla bu kadar hasir nesir degilim malum ogrencilik yillari ama merak var. Bir biskuvi paketinin ustunde tarifi gorup denemistim ve ilk denemede biskuvilerim az gelmis kosa kosa mahalle bakkalindan bir paket daha alip neyse ki mutlu sona ermistim :)

Lezzeti hepimizin hosuna gittigi icin ilk denemede karsilastigim soruna ragmen tuttum bu tarifi :) El oyalasa da sık sık yapmaya baslamistim cunku cok hafif ve lezzetliydi. Her seferde kendimce degisiklikler yapar olmustum. Zamanla tarifi neredeyse tamamen degistirdim. Sizlerle bu halini paylasmak istiyorum.

Aslinda hic paylasmamayi bile dusundum cunku blog dunyasini kesfettigimde gordum ki şu son bir kac yilda cok arkadasimiz paylasmis...


MALZEMELER:
  • Yarim kilo havuc
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 cay bardagi findik
  • 1 paket petit beurre biskuvi
  • Ustu icin hindistan cevizi


YAPILISI:
  1. Oncelikle findiklari rondodan cekiyoruz ve karistirma kabina aliyoruz.
  2. Findiklarin ardindan 1 paket biskuviyi rondodan cekiyoruz ve onlari da karistirma kabina findiklarin ustune ilave ediyoruz.
  3. Rondoyu sadece bir sudan gecirip yikayip soydugumuz havuclari da rondodan geciriyoruz.
  4. Teflon tavada rondodan gecirdigimiz havuclar ile toz sekeri karistirarak havuclar suyunu salip cekene dek pisiriyoruz. Su ilave etmiyoruz.
  5. Seker tamamen eriyip havuclarin rengi donunce ocagi kapatip sogumaya birakiyoruz.
  6. Havuclarin ilk sicakligi cikinca onlari da karistirma kabina alip hepsini yoguruyoruz. (bu asamada ben eldiven kullaniyorum tercih sizin...)
  7. Ceviz buyuklugunde toplar yapip hindistan cevizine buluyoruz.
  8. Buzdolabinda bir kac saat dinlendirip servis ediyoruz.
  9. Tarifte hic yag kullanmadigimiz icin buzdolabinda muhafaza ediyoruz.   

* Findik yerine ceviz de kullanabilirsiniz, ama biz findigi tercih ediyoruz bu tarifte. 


16 yorum:

  1. bende çok severim.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mmm ellerine sağlık canım
    vitamin deposu olmuş
    :)))

    YanıtlaSil
  3. hem hefif hemde lezzetli bir tatlı.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bir bir yer bitiririm ben o nefis topları :))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. bu toplardan tattım çok güzeldi ellerine sağlık canım maşallah:))

    YanıtlaSil
  6. Bi<im evde de bunlar çok sevılıyor.Kolay atıştırmalıklar ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. CANIM ARKADAŞIM ELİNE SAĞLIK :) BAK GÖRÜNCE YİNE CANIM ÇEKTİ ÇOK GÜZELDİ :))

    YanıtlaSil
  9. bende severim ve lezzetli bir tarif ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Oğluşumun taptığı bir tatlı bu, bayılır:)) Ellerine sağlık ablacım..Doğumuna kaç gün kaldı kısmetse?

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık
    Kardeşim pek bir yapar
    Çok güzel olur
    Bloğunuzuda çok sevdim
    İyi hafta sonları
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım paylaşımların bol bol olsun
    sevgiler;))

    YanıtlaSil
  13. Mersin'li olarak cezeryeyi çok severim, yalancısını ise daha da çok severim:) Lise yıllarıma dönüş yaptım tarifinle birlikte. Her hafta düzenli olarak yapıp bir günde tükettiğimiz bir lezzet havuç topları =D Ben hep kakaolu petibörle yapıyorum, daha güzel oluyor bence. Bir dahakine bir de böyle dene :)

    Bu arada o havuç suyunu dökmüyorsun değil mi? O suyu içmek için yarıştığımı bilirim ben, çok lezizdir!

    Ellerine sağlık, ilk fırsatta havuç topu yapacağım.

    YanıtlaSil
  14. Evde ne yapacağımı bilemediğim havuçlar vardı. Bisküvi alıp deniyorum :)

    YanıtlaSil
  15. çok güzel ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canım,
    Bloğunu Müberra sayesinde keşfettim :)) Çok beğendim.
    İzlemeye aldım. Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?