1 Mart 2012 Perşembe

KAKAOLU MUHALLEBI SARMASI


HINDISTAN CEVIZLI KAKAOLU MUHALLEBI SARMASI


Kakaolu lezzetleri seven yakin arkadaslarima yapmistim gecenlerde bu hafif tatliyi ve hemen tarif istendi. Yapimi kolay, hafif ve lezzetli. Kesinlikle tavsiye ediyorum.


MALZEMELER:
  • 1 cay bardagi hindistan cevizi
  • 3 su bardagi sut
  • 1 cay bardagi un
  • 1 cay bardagi toz seker
  • 1 yemek kasigi bitter kakao
  • 1 yemek kasigi normal kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 poset krem santi
  • Krem santiyi cirpmak icin 1 cay bardagi sut




YAPILISI:
  1. Un, kakao ve toz sekeri tencerede karistiriyoruz. Amacimiz topaklanmanin onune gecmek.
  2. Karismis toz karisima 3 bardak sutu ekleyip tel cirpiciyla cirparak pisiriyoruz.
  3. Muhallebimiz kaynadiktan sonra 3-4 dakika daha pisirip ocagi kapatiyoruz.
  4. Ocagi kapattiktan sonra vanilyayi ekleyip muhallebimizi mikserle cirpiyoruz.
  5. Tirtikli buyuk boy dikdortgen borcama 1 cay bardagi hindistan cevizini her yerine gelecek sekilde serpiyoruz.
  6. Muhallebiyi bekletmeden hindistan cevizinin ustune dokuyoruz tum tepsiyi kaplayacak sekilde ve iliyinca buzdolabina kaldirip tamamen sogumaya birakiyoruz.
  7. Krem santimizi sutle cirpiyoruz ve buzdolabina kaldiriyoruz.
  8. Muhallebi ve santiyi 1-2 saat sonra soguyup kivam aldiklarinda bulusturuyoruz (krem santiyi muhallebinin ustune ekmege yag surer gibi suruyoruz) ve 1 gece buzdolabinda dinlendiriyoruz.
  9. Ertesi gun tepsinin kisa kenarindan 3'e ve uzun kenarindan 4'e olmak uzere tatlimizi dilimleyip 12 dilim elde ediyoruz.
  10. Her bir dilimi spatula yardimiyla rulo yapip servis tabagina aliyoruz.

*Bu tatliyi ayni gun yapip ikram etmek de mumkun ancak bir gece buzdolabinda beklediginde sarmasi, ikrami daha kolay oluyor, tatli tam olarak oturuyor.

**Tatliyi yaparken hic yag kullanmiyoruz ancak krem santi kullandigimizi goz ardi etmeyelim ;)

***Bitter kakaonuz yoksa onun yerine normal kakaoyu toplamda 3 kasik kullanabilirsiniz.

**** Cay bardagimiz en kucuk boy klasik eski tip.

14 yorum:

  1. nefis görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor. Nasıl da canım çekti. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çay bardağı normalmi, yoksa ajda bardaklarındanmı olacak??

    YanıtlaSil
  4. Sevgili adsız
    Yazmayi unutmusum, soru icin tesekkur ederim. Tum tariflerde kullandigim cay bardagi en kucuk boy klasiklerden. Tarife de hemen ekleyeyim...

    YanıtlaSil
  5. Nefis ellerıne saglık,kakao harıka bir şey ne kadar güzel lezzetler çıkıyor ortaya.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglık canım çok iştah açıcı gözüküyor..

    YanıtlaSil
  7. bende bir şey sormak istiyorum yaptım ama ben rulo yapamadım sararken kırıldı acaba kalınmı döktüm borcamım yok normal tepsi olarak nasıl boy önerirsiniz

    YanıtlaSil
  8. siyahkuğu icin ;
    canim kalin oldugu icin kirilmistir. senin icin borcami ölçtüm şimdi. tirtikli buyuk boy dikdortgen borcam 25x38 cm. bu olculerde ya da buna yakin bir tepsi olmali.

    YanıtlaSil
  9. off çok güzel ellerine sağlık canım benim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Tarifiniz yayınlandı ellerinize sağlık :)

    http://elifindefterinden.com/2012/03/02/kakaolu-muhallebi-sarmasi/

    YanıtlaSil
  11. canım nefis bir tatlı benimde uzun zamandır denemek istediğim bir tatlı ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim tekrar deneyeceğim .

    YanıtlaSil
  13. Kakaolu muhallebi sarmasını denedim.Güzel ve lezzetli .Paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. cok memnun oldum, afiyet olsun. vakit ayirip bana yorum biraktiginiz icin tesekkur ederim, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?