SALCALI SEHRIYE PILAVI
Cok basit ama cok lezzetli bir pilav tarifi paylasmak istiyorum bugun. Hic yapmadiysaniz hemen arpa sehriye alip aksama yapmalisiniz. Hele pirinc pilavini tutturamayanlardansaniz bu pilav kurtariciniz olacak. Ozellikle et yemeklerinin yanina cok yakistiriyorum. En cok da kaşarlı köfte yanina... Buyrun tarifimize gecelim ;)
MALZEMELER:
- 1 tepeleme tatli kasigi biber salcasi
- 1 tepeleme tatli kasigi tereyag
- 1 yemek kasigi aycicek yagi
- 1 kupa arpa sehriye (yarim paket arpa sehriye ya da bir bucuk su bardagi)
- 2 kupa su
- tuz
YAPILISI:
- 1 kupa sehriyenin icinden 2-3 yemek kasigi sehriyeyi alip celik tencerede yagsiz kavuruyoruz.
- Sehriyelerin rengi donunce ocagi kapatip kupada kalan sehriyeleri de ekliyoruz ve karistirip sehriyelerin ortasinda bir bosluk olusturuyoruz.
- Aycicek yagi, tereyag ve salcayi bu boslukta bulusturuyoruz. Tencerenin sicakligiyla tereyag eriyor, salca kavruluyor.
- Ocagi tekrar yakiyoruz ve salcali yag ile sehriyeleri tamamen karistiriyoruz.
- Pilavimizin sicak suyunu ve tuzunu verip kapak kapali olarak pisiriyoruz.
*Pilavini degil de salatasini yapayim derseniz arpa sehriye salatasi icin buraya tiklayin.
*Eklemek isterim ki biber salcasi ve tereyag bu pilavin olmazsa olmazi :)
8 yorum:
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerinize saglik afiyetler olsun..
mutfagabuyrun icin ;
tesekkur ederiiimmmmmm :)
gulcan Akbas icin ;
tesekkur ederim canim...
Canımın içi; seni unutur muyum hiç.. Aşkolsun.. Fakat senin bebeğin artık neredeyse 2 yaşında olduğunu unutmuşum sanırım :)))) Bir ara bebiş küçükken hiç yazamıyordun, ben orada takılmış kalmışım.. Uğradığın için sağol tatlım, artık gelirim merak etme :)
anladim ablacim opuyorum sevgiler :)
Rengide çok hoş. Ellerine saglik.
cok tesekkur ederim :)
Yorum Gönder