5 Şubat 2014 Çarşamba

PORTAKALLI PANDISPANYA


PORTAKALLI PANDISPANYA

Ufakligimdan firsat bulup da yazmak cok zor gercekten. Portakal mevsimi gecmeden ekleyebildigime seviniyorum :) Yemek programindan aldigim bir tarifti, programda buyuk boy yuvarlak tirtikli borcamda yapilmisti. Gecen sene bir kere yapmak kismet olmustu bu sene de oyle oldu...

MALZEMELER:

Pandispanya Icin
  • 3 yumurta
  • 2 kahve fincani toz seker
  • 3 kahve fincani un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • islatmak icin 1 cay bardagi portakal suyu
Muhallebisi Icin
  • 1 lt. sut
  • 1 su bardagi seker
  • 3 yemek kasigi un
  • 3 yemek kasigi misir nisastasi
  • 1 portakal kabugu rendesi
Peltesi Icin
  • 3 cay bardagi portakal suyu
  • 1 cay bardagi toz seker(Biraz azaltilabilir)
  • 1 paket tart jole


YAPILISI:
  • Oncelikle pandispanya icin gerekli malzemeleri sirasiyla mikser ile karistirip 160 derece onceden isitilmis firinda pisiriyoruz.
  • Firindan cikardigimiz pandispanyanin ilk sicakligi cikinca uzerine portakal suyunu gezdiriyoruz.
  • Muhallebi malzemelerini portakal kabugu haric karistirarak tencerede pisiriyoruz.
  • Muhallebimiz goz goz olunca portakal kabugunu da ekleyip ocagi kapatiyoruz, iliyinca pandispanyanin uzerine dokuyoruz.
  • Pelte icin malzemeleri karistirip paket ustu tarife gore pisirip pastamizi tamaliyoruz.
  • Portakalli pastamizi bir gece buzdolabinda dinlendirip dilimleyerek servis ediyoruz.

8 yorum:

  1. offf bu tatlı yenmezmi canım.mis gibi portakal aromasıyla nefis olmuştur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık buram buram portakal kokusu vardır ne güzel sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. valla oyle oluyor Özgencim :)

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık arkadaşım :) tarifini aldım bende deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. sagolasin, o zaman simdiden afiyet olsun Bediacim :)

    YanıtlaSil
  6. portakal aromalı her tatlıya varım diyorrrrrrrrrr :)

    YanıtlaSil
  7. :) tesekkur ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?