31 Ocak 2014 Cuma

KURU BÖRÜLCELİ TARHANA ÇORBASI


BORULCELI TARHANA

Hepimizin evinde tarhana corbasi pisiyordur diye tahmin ediyorum. Kimisi beyaz tarhanadir kimisi turuncu... Kimisi sarimsaklidir kimisine salca kavrulur... Bu da bizim evin tarhanasi, benim cocuklugumun tarhanasi yani anne usulu ;)


MALZEMELER:
  • Toz tarhana
  • Su
  • Tuz
  • Kuru börülce
  • Tereyag
  • Zeytinyag

YAPILISI:
  • Kuru borulceyi sicak su ilavesiyle 30 dk. kadar normal tencerede haslayip hemen yikayip suzuyoruz. Bu sureyi aşmayin dagilir. Kolay haslandigi icin de kuru fasulye ya da nohut gibi aksamdan islatmaya gerek yoktur.
  • Toz tarhanayi suda eritip her zamanki usulumuzle karistira karistira pisiriyoruz. Bir puf noktasi paylasayim; tarhanayi oda sicakligindaki suda eritmek gerekir, sicak suda eritmeye calisirsaniz topaklanir.
  • Tarhanamiz rengi degisip fokurdamaya baslayinca damak zevkimize gore zeytinyag ve tereyag ilave ediyoruz. Ardindan tuzu ve istedigimiz kadar kuru borulceyi corbaya katip soyle bir karistirip ocagi kapatiyoruz.
  • Corbamizi biraz dinlendirip servis edebiliriz.


6 yorum:

  1. çok güzel bir fikirmiş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık börülceyle daha da şifalı hale gelmiştirsevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşımın annesi de hep böyle yaparmış ben hiç denemedim Rahmetli kayınvalidem kuru fasulye koyardı ama benimkiler tarhanayı sade seviyor.
    ellerine sağlık bereketin bol olsun.

    YanıtlaSil
  4. mutfagabuyrun icin ;
    sagol ablam, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Ozgen icin ;
    canim sagolasin yorum icin, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ORGUCANTAM icin ;
    sagolasin ablacim vakit ayirip yazdigin icin :)

    YanıtlaSil

Bugun sen de yorum birakmak ister misin?