PORTAKALLI PANDISPANYA
Ufakligimdan firsat bulup da yazmak cok zor gercekten. Portakal mevsimi gecmeden ekleyebildigime seviniyorum :) Yemek programindan aldigim bir tarifti, programda buyuk boy yuvarlak tirtikli borcamda yapilmisti. Gecen sene bir kere yapmak kismet olmustu bu sene de oyle oldu...
MALZEMELER:
Pandispanya Icin
- 3 yumurta
- 2 kahve fincani toz seker
- 3 kahve fincani un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabugu rendesi
- islatmak icin 1 cay bardagi portakal suyu
Muhallebisi Icin
- 1 lt. sut
- 1 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi un
- 3 yemek kasigi misir nisastasi
- 1 portakal kabugu rendesi
Peltesi Icin
- 3 cay bardagi portakal suyu
- 1 cay bardagi toz seker(Biraz azaltilabilir)
- 1 paket tart jole
YAPILISI:
- Oncelikle pandispanya icin gerekli malzemeleri sirasiyla mikser ile karistirip 160 derece onceden isitilmis firinda pisiriyoruz.
- Firindan cikardigimiz pandispanyanin ilk sicakligi cikinca uzerine portakal suyunu gezdiriyoruz.
- Muhallebi malzemelerini portakal kabugu haric karistirarak tencerede pisiriyoruz.
- Muhallebimiz goz goz olunca portakal kabugunu da ekleyip ocagi kapatiyoruz, iliyinca pandispanyanin uzerine dokuyoruz.
- Pelte icin malzemeleri karistirip paket ustu tarife gore pisirip pastamizi tamaliyoruz.
- Portakalli pastamizi bir gece buzdolabinda dinlendirip dilimleyerek servis ediyoruz.
8 yorum:
offf bu tatlı yenmezmi canım.mis gibi portakal aromasıyla nefis olmuştur.ellerine sağlık.sevgiler.
sagol ablacim, sevgiler
Ellerine sağlık buram buram portakal kokusu vardır ne güzel sevgiler...
valla oyle oluyor Özgencim :)
eline sağlık arkadaşım :) tarifini aldım bende deneyeceğim :)
sagolasin, o zaman simdiden afiyet olsun Bediacim :)
portakal aromalı her tatlıya varım diyorrrrrrrrrr :)
:) tesekkur ederim, sevgiler...
Yorum Gönder