YOGURTLU ISPANAK KAVURMASI
Cok hafif ve besleyici bir tarifim var. Soguk salata-meze olarak sofraya getirebileceginiz gibi makarna uzerinde sunum yapip ana yemek olarak tuketebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 kg. ispanak
- 1-2 kuru sogan buyuklugune gore
- yogurt
- sarimsak (kullanmayabilirsiniz)
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber (kullanmayabilirsiniz)
- zeytinyag
- yag-biber karisimi
YAPILISI:
- Once zeytinyaginda sogani kavurup uzerine yikanip saplariyla beraber dogranmis ispanaklari ve tuzu ekliyoruz.
- Ispanaklar sonunce tencerede bosluk acip toz biberi ilave ediyoruz ve kisa sure daha kavurup ocagi kapatiyoruz.
- Sarimsakli yogurt hazirlayip kavrulmus ispanagi da yogurtla karistiriyoruz.
- Son olarak yogurtlu ispanak kavurmamizi servis kabina alip kucuk bir tavada ya da cezvede hazirladigimiz yag-biber karisimini uzerinde gezdiriyoruz ve ispanak boranimiz hazir.
- Yag-biber karisimi icin biraz zeytinyag ile kirmizi toz biberi (hatta bu karisima bazen biraz tereyag da ekliyorum) ocakta toz biber rengini verecek kadar kisa surede kavuruyoruz.
4 yorum:
hımm.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
sagolasin Sevda ablacim
eline sağlık arkadaşım :)
sagol tatlim :)
Yorum Gönder