Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Mart 2014 Cuma

ISPANAK BORANİ


YOGURTLU ISPANAK KAVURMASI

Cok hafif ve besleyici bir tarifim var. Soguk salata-meze olarak sofraya getirebileceginiz gibi makarna uzerinde sunum yapip ana yemek olarak tuketebilirsiniz.


MALZEMELER:
  • 1 kg. ispanak
  • 1-2 kuru sogan buyuklugune gore
  • yogurt 
  • sarimsak (kullanmayabilirsiniz)
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 cay kasigi kirmizi toz biber (kullanmayabilirsiniz) 
  • zeytinyag
  • yag-biber karisimi


YAPILISI:
  • Once zeytinyaginda sogani kavurup uzerine yikanip saplariyla beraber dogranmis ispanaklari ve tuzu ekliyoruz.
  • Ispanaklar sonunce tencerede bosluk acip toz biberi ilave ediyoruz ve kisa sure daha kavurup ocagi kapatiyoruz.
  • Sarimsakli yogurt hazirlayip kavrulmus ispanagi da yogurtla karistiriyoruz.
  • Son olarak yogurtlu ispanak kavurmamizi servis kabina alip kucuk bir tavada ya da cezvede hazirladigimiz yag-biber karisimini uzerinde gezdiriyoruz ve ispanak boranimiz hazir.
  • Yag-biber karisimi icin biraz zeytinyag ile kirmizi toz biberi (hatta bu karisima bazen biraz tereyag da ekliyorum) ocakta toz biber rengini verecek kadar kisa surede kavuruyoruz. 

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin Sevda ablacim

şekerinmutfağı dedi ki...

eline sağlık arkadaşım :)

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagol tatlim :)