BEZELYE YEMEGI
Henuz lisedeyken yapmaya basladigim bir yemek hayret nasil eklememisim bu gune dek. Tavuk etlisini bile cok once yayinlamisim halbuki :) Klasik sebze yemeklerinden yani anne yemeklerindendir kiymali bezelye yemegi. Ozellikle iri bezelye ile yapildiginda cok lezzetli olur. Yaninda pirinc pilavi ve cacik varsa hele ohhh...
MALZEMELER:
- 1 kg. bezelye
- 1 adet havuc
- 1 adet patates
- 125-150 gr. kiyma
- 1 adet kuru sogan
- 1 tatli kasigi biber salca
- 1 tatli kasigi domates salca
- tuz
- biraz karabiber
- sicak su
- sivi yag
YAPILISI:
- Sivi yagda once kiyma rengi donecek kadar kavrulur, sogan ilave edilir.
- Yagi fazla kullanmamak icin azicik su ilavesi yapip havuclar eklenir.
- Harcin ortasinda bosluk acip salcalar bu boslukta kavrulmaya baslanir ve harcin hepsi karistirilir.
- Patates, bezelye, tuz ve biraz karabiber de tencereye alinip tum malzeme soyle bir karistirilir ve yemegin suyu verilir.
- Sicak su sebzelerin hizasina gelecek kadar koyularak 20 dakika kadar pisirilir.
- Yemegi demlendirip yaninda pirinc pilavi ve cacik ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder