Cocuklu evlerde hele de boyle cok soguk havalarda corba sofralardan eksik olmuyor malum. Cok sevdigim corbalardan birinin daha tarifini not etmek istedim bu yuzden. Yayla corbasi hem lezzetli hem kolay yapiliyor. Besin degerini artirmak icin ben yumurtanin beyazini ve sarisini birlikte kullaniyorum eger kendimize yapacaksam. Ozellikle oglum icin boyle icim daha rahat ediyor. Ama misafire yapacaksaniz sadece sarisini kullanmanizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 fincan pirinc
- 1 kupa sicak su
- 3 su bardagi tavuk suyu
- 4 tepeleme yemek kasigi yogurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kasigi un
- yarim limon suyu
- 1 dolu yemek kasigi tereyag
- tuz, nane
YAPILISI:
- Pirincleri yikayip 1 kupa sicak suyla hasliyoruz.
- Yumusamis pirinclerin uzerine tavuk suyunu ekliyoruz.
- Tavuk suyu isinirken baska bir kapta yogurt, yumurta, un ve limon suyunu guzelce karistiriyoruz.
- Kepceyle tencereden sicak tavuk suyundan alip yogurtlu karisimimiza katiyoruz.
- Iliyan yogurtlu karisimi da tencereye tek seferde ve hizlica karistirarak ekliyoruz, gerekirse bu asamada corbaya sicak su ekleyebilirsiniz.
- Tereyagini da ilave edip bir tasim kaynatip ocagi kapatiyoruz.
- Tuzunu ve nanesini ekledikten sonra corbamiz servise hazir.
4 yorum:
ellerine sağlık canım ben de yumurtayı tüm kullanıyorum. bizim ailede çok sevilir.
sagolasin Hatice ablacim, sevgiler
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
sagolasin Sevda ablacim, sevgiler
Yorum Gönder