Tavuk eti kullandigim icin sivi yag eklemedigim bir yemek daha. Saglikli beslenme icin uzmanlar tavuklu ya da kirmizi etli yemek yaparken hayvansal yag aliyoruz zaten extra yag kullanmayin diyorlar. Ben de elimden geldigince bunu dikkate aliyorum. Malzemelerimiz tamamen goz karari. Bu arada bezelyenin gunu gecmek uzere bilgilerinize...
MALZEMELER:
- Patates
- Kuru sogan
- Bezelye
- Kemiksiz but bonfile
- Salca
- Kirmizi toz biber
- Tuz
- Su
YAPILISI:
- Once tavuk etlerimizi guzelce yikayip kusbasi dogruyoruz ve sicak tencereye alip muhurluyoruz.
- Muhurlenmis yani her yerinin rengi degismis kusbasi tavuk etlerimize yemeklik dogradigimiz kuru soganimizi ekliyoruz.
- Tavuk etinin yagi ve suyu yeterli oluyor sogani kavururken.
- Az sonra tavuk etinin ve kuru soganin kavruldugu tencereye salca ve kirmizi toz biberi ekliyoruz.
- Bir kac kez karistirip biraz su ekliyoruz ki salcamiz acilsin.
- Hemen ardindan ayiklanip yikanmis bezelye ve yemeklik dogranmis patatesleri ekliyoruz.
- Arada karistirarak kavrulmalarini sagliyoruz, dikkat edelim dibi tutmasin.
- Tuzumuzu unutmayalim.
- Tenceredeki malzemelerin hizasina gelcek kadar oda sicakliginda su koyuyoruz.
- Su kaynayana dek harli ates veriyoruz sonra atesi normale aliyoruz.
- Patates ve bezelye pisince ocagi kapatiyoruz.
13 yorum:
ınanırmısın bu gun bende ondan yaptım:)))))))))))ellerıne saglık sevgıler..
http://tatlczeynep.blogspot.com/
Dogrudur Zeynepcim valla bana da cok oluyor :))))
cnm ellerine sağlık çok güzel olmuş..
Çok severim çoookk.Ellerine sağlık canım.
Tesekkur ederim canlar :)
bizim evdede çok sık pişer bu yemek :)
eline sağlık olsun
muhabbetsofrasi.blogspot.com
Tesekkur ederim canim
canım benim sorun düzelmiş sanırım.çok şükür.kaç gündür yorum yazamıyordum.nihayet yazdım bu sabah.öpüyorum.
Sagolasin Sevda ablacim sayende duzelttim :) opuyorum ben de
Ben ne çok severim bezelyeyi. Kimileri burun kıvırır öğle yemeğinde çıkınca ve maalesef evde de sevmeyen biri var. Tazecik bezelyeler pazarlarda şimdi. Bakıp bakıp geçiyorum. Almalı...
Ne de güzel olmuş, elinize sağlık.
Sevgili bolkepce,
ben de eşimin sevmedigi sebzelere bakip geciyorum genelde. bazen de bu seferlik yemesin napayim alayim bari diyorum ama tabi ona da sevdigi bir sey pisiriyorum :) Sevgiler...
En sevdiğim ev yemeklerinden bitanesi :)
Suyuna ekmek banmak en lezzetli tarafı :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Tesekkur ederim yorumun icin Zelihacim. Her ne kadar yemegin yagi suyunda kalir kilo aldirir deseler de ben de boyle yemeklerde suyuna banmaktan kendimi alikoyamiyorum :)
Yorum Gönder