ÇİĞ YUMURTASIZ ISLAK KEK
Daha once biraz tereyag da kullanilan bir islak kek tarifim vardi, bu tarifimiz ise tamamen sivi yag ile yapiliyor. Tarif sevgili arkadasim Hayat Cafe'den. Tarifi birebir uygulamaya calistim ancak 3 yemek kasigi kakao olarak ben 25 gr.lik bir paket kullanmistim ve rengi dusundugumden açık oldu. Kakaoyu tepeleme koymali ve 25 gr.lik bir kucuk paket kakao 2 tepeleme yemek kasigi olarak hesap edilmeli.
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 2 su bardagi seker
- 1,5 su bardagi sut
- 1 su bardagi sivi yag
- 3 yemek kasigi kakao
- 2,5 su bardagi un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Sut, sivi yag, seker ve kakao derin bir cam kasede seker eriyene dek mikserle karistirilir.
- Seker eriyince bu sostan 1 su bardagi dolusu kenara ayrilir.
- Ayri bir kapta yumurtalar cirpilip diger karisima ilave edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elendikten sonra kek harcimiza ilave edip kasikla iyice karistirilir (ben mikserle devam ettim karistirmaya).
- On isitma yapilmis 170 dereceli firinda kekimiz kabarip ici pisinceye dek ilk 20 dakika kesinlikle kapak acmadan pisirilir.
- Kekimiz kurdan testini basariyla gectikten sonra firindan cikarip 5 dk. dinlendirilir.
- Dilimledigimiz kekin her yerine esit gelecek sekilde ayirdigimiz 1 bardak çiğ yumurtasiz sosumuz kasikla paylastirilir.
- Afiyet olsun :)
çok güzel bir kek canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık canım çok güzel gözüküyor..Sevgiler.
YanıtlaSilnefis olmuş canım ya. puf puf görünüyor. ellerine sağlık şimdi yanında bir bardak da demli çay olacak ...
YanıtlaSiltarif süper bende sosunda yumurta olmayan tarifleri yapıyorum yumurta olan kokuyor bana göre ellerine sağlık birde sıvıyağ kullanışıda çok güzel
YanıtlaSilimmhhh ellerine kollarina saglik bayildim sevgiyle :)
YanıtlaSilellerine sağlıkk çok leziz görünüyor
YanıtlaSilCanım haklısın küçük paketler 2 yemek kaşığı oluyor.
YanıtlaSilYeterli gelmiyor.
Elleirne sağlık.
Afiyet olsun canım..