Tek yapmaniz gereken her zaman pisirdiginiz gibi pilavi pisirirken sadece pirincten once sehriyeleri koyup biraz kavurmak. Sonuc cok hos oluyor. Ister cocugunuz icin ister misafirlerinize ...
MALZEMELER:
- Yildiz sehriye
- Osmancik ya da baldo pirinc
- Tuz
- Sivi yag
- Tereyag
- Sicak su
YAPILISI:
- Once tencereye yaglari aliyoruz ve tereyag eriyince sehriyeleri kavuruyoruz rengi donecek kadar.
- Sonra pilavi her zaman pisirdiginiz yontemle pisirebilirsiniz.
- Ben iyice yikayip suzdugum pirincleri ekleyip onlari da kavurdum.
- Tuzunu ve sicak suyunu ekleyip kapak kapali pisiriyorum. (Sicak suyu pirincinize, pisirme seklinize ve tencerenize gore ayarlamalisiniz.)
- Once normal ates pismek uzereyken kisik ates veriyorum.
- Demlendirip servis ediyorum.
1 yorum:
sagol ablam, sevgiler :)
Yorum Gönder