Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Şubat 2015 Pazartesi

BOL SOSLU ISLAK KEK



Evet biliyorum fotograf parlamis ve hos gorunmuyor ama o kadar guzel ki bekletmek istemiyorum. Bu yedigim ve yaptigim en guzel islak kek. Yumusak, islak ve oyle hafif ki mutlaka denemelisiniz.



MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 2 su bardagi toz seker
  • 2 su bardagi sut
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 2 kucuk paket kakao
  • 2 su bardagi un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu


YAPILISI:
  • 1,5 bardak toz seker ve 1,5 bardak sutu, 1 su bardagi sivi yag ve 1 kucuk paket (25 gr.) kakaoyu seker eriyene dek mikserle cirpiyoruz. Bu karisimdan 1,5 su bardagini kek pistikten sonra ustune dokecegimiz sos icin ayiriyoruz.
  • Ayri bir yerde 4 yumurtayi kalan yarim bardak toz seker ile mikser kullanarak iyice cirpiyoruz.
  • Yumurtalari sekerle iyice cirptiktan sonra ilk yaptigimiz karisimi da ilave edip kek hamurumuzu karistiriyoruz.
  • Diger kakao paketinin icinden 1 tatli kasigi kakaoyu kalan yarim bardak sute karistirip bunu da sosun icine ilave ediyoruz. Boylece kek pistikten sonra kullanacagimiz sosumuz 2 su bardagi oluyor.
  • Kakaonun kalanini, vanilin ve kabartma tozunu da kek hamurumuza ilave edip guzelce karistiriyoruz.
  • Yaglanmis buyuk boy kare borcamda 170-180 derecede 30-40 dk. pisiriyoruz.
  • Kekimizi firindan cikarip 5 dk, dinlendiriyoruz.
  • Dilimleyip sosunu kasikla her yerine gelecek sekilde dokuyoruz.
  • Bol soslu islak kekimiz soguyunca afiyetle yiyoruz.

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık en sevdiğim keklerden biridir bayılırım çok lezzetli gçrünüyor sevgiler

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin tatlim, sevgiler :)

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

mmmm nefiss elinize sağlık :)