Evet biliyorum fotograf parlamis ve hos gorunmuyor ama o kadar guzel ki bekletmek istemiyorum. Bu yedigim ve yaptigim en guzel islak kek. Yumusak, islak ve oyle hafif ki mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 2 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi sut
- 1 su bardagi sivi yag
- 2 kucuk paket kakao
- 2 su bardagi un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
YAPILISI:
- 1,5 bardak toz seker ve 1,5 bardak sutu, 1 su bardagi sivi yag ve 1 kucuk paket (25 gr.) kakaoyu seker eriyene dek mikserle cirpiyoruz. Bu karisimdan 1,5 su bardagini kek pistikten sonra ustune dokecegimiz sos icin ayiriyoruz.
- Ayri bir yerde 4 yumurtayi kalan yarim bardak toz seker ile mikser kullanarak iyice cirpiyoruz.
- Yumurtalari sekerle iyice cirptiktan sonra ilk yaptigimiz karisimi da ilave edip kek hamurumuzu karistiriyoruz.
- Diger kakao paketinin icinden 1 tatli kasigi kakaoyu kalan yarim bardak sute karistirip bunu da sosun icine ilave ediyoruz. Boylece kek pistikten sonra kullanacagimiz sosumuz 2 su bardagi oluyor.
- Kakaonun kalanini, vanilin ve kabartma tozunu da kek hamurumuza ilave edip guzelce karistiriyoruz.
- Yaglanmis buyuk boy kare borcamda 170-180 derecede 30-40 dk. pisiriyoruz.
- Kekimizi firindan cikarip 5 dk, dinlendiriyoruz.
- Dilimleyip sosunu kasikla her yerine gelecek sekilde dokuyoruz.
- Bol soslu islak kekimiz soguyunca afiyetle yiyoruz.
3 yorum:
Ellerine sağlık en sevdiğim keklerden biridir bayılırım çok lezzetli gçrünüyor sevgiler
sagolasin tatlim, sevgiler :)
mmmm nefiss elinize sağlık :)
Yorum Gönder