DEREOTLU PATATESLI TUZLU KEK
En yakin arkadaslarimdan birine kahvaltiya giderken yapip goturdugum canim arkadasimla severek yedigimiz kekin tarifini sizlerle de paylasmak istedim. Tuzlu kekleri seviyorsaniz eger bunu da kesinlikle seversiniz. Yagi az, yapimi kolay. Hos dereotu kokusuyla ye beni diyor sanki...
Bu arada son zamanlarda biraz daha sık guncelleyebiliyorum blogumu ve bu beni cok mutlu ediyor. Umarim boyle surdurebilirim. Ne oluyorsa oluyor, arada bir sogukluk geliyor ve pek yazamiyorum. Yazmak istesem fotograflayamiyorum... Neyse nazar degmesin :)
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 1 cay kasigi tuz
- 1 t.k. fincani susuz yogurt
- 1 t.k. fincani sivi yag
- 1 t.k. fincani ılık su
- 5 t.k. fincani un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet küp dogranmis orta boy patates
- yarim demet dereotu
- yarim demet maydanoz
- 2 tatli kasigi pul biber
- Yumurtalari tuz ile mikser kullanarak kabartana kadar cirpiyoruz.
- Diger malzemeleri de malzeme listesindeki sirayla ekleyerek kek hamurumuzu hazirliyoruz.
- Yagli kagit serdigimiz kucuk boy bir firin kabimiza yogun kivamli kek harcimizi dokuyoruz.
- On isitma yaptigimiz 170 derece firinda pisiriyoruz, pistiginden emin olmak icin kurdan testi yapmayi unutmuyoruz.
* Yumurtalardan birinin sarisini ayirip en son kekin ustune surdum, cok hos pogaca gorunumlu bir kek oldu :)