HASHAS EZMELI MERCIMEKLI BOREK
Degisik guzel bir borek, ozellikle tazeyken citir citir yaninda da bir bardak ayran himmm nefis oluyor. Etliymis hissi veriyor yerken hatta bu yuzden eşim ona yalanci borek diyor :)
MALZEMELER:
- 2 yufka
- 1 dolu yemek kasigi hashas ezmesi
- 8 yemek kasigi sivi yag
- 6 yemek kasigi su
- 2 fincan yesil mercimek
- 1 adet kuru sogan
- sogani kavurmak icin sivi yag
- tuz
YAPILISI:
- Mercimekleri yikayip suzup 20 dk. hasliyoruz.
- Kuru sogani kucuk kucuk dograyip sivi yagda kavuruyoruz.
- Haslanip suyu suzulmus mercimegi de sogana eleyip azicik kavuruyoruz.
- Tuzunu verip ocagi kapatiyoruz, harci sogumaya birakiyoruz.
- Hashas ezmesini 8 yemek kasigi sivi yag ve 6 yemek kasigi su ile eziyoruz guzelce karistiriyoruz.
- Yufkanin 1ini acip yarisina hashasli harctan suruyoruz firca yardimiyla.
- Yufkanin diger yarisini sosladigimiz yarisinin ustune kapatiyoruz.
- 6ya boluyoruz. Ben ilk yaptigimda 4e bolmustum bu sefer 6ya boldum, sanki boyle daha iyi oldu.
- Her ucgene 1er yemek kasigi soganli mercimek harcimizdan paylastiriyoruz.
- Harci yerlestirdikten sonra ucgen yufkalarin kalan kismina yine sos suruyoruz ve kalin sigara boregi seklinde sariyoruz. (Boylece her boregin iki katini da soslamis olduk)
- 2. yufkaya da ayni islemleri yapiyoruz.
- Sosumuz da ic harcimiz da 2 yufkaya tam geliyor.
- En son azicik sos kaliyor (gerekirse 1 yemek kasigi sivi yag ilavesi yapip) onu da firca yardimiyla boreklerin ustune suruyoruz.
- Toplamda 12 adet boregimiz oluyor ve yagli kagit serili firin tepsisinde 200 derecede citir citir olana dek pisiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder