KLASIK IRMIK TATLISI
Irmik tatlisinin en yalin ve basit halini paylasmak istiyorum bugun. Annem cocuklugumda cok yapardi, ben de onun gibi yuvarlak borcama yapip ters cevirerek servis ettim.
MALZEMELER:
- 12 yemek kasigi irmik (markette satilan paket irmikle)
- 12 yemek kasigi tozseker
- 1 lt. gunluk sut (uzun omurlu sut de olur)
- uzeri icin tarcin
YAPILISI:
- Tarcin haricindeki tum malzemeyi tencerede bulusturuyoruz.
- Kivam alana dek pisiriyoruz.
- Yuvarlak borcami sudan gecirip suzuyoruz ve tatliyi borcama aliyoruz.
- Buzdolabinda sogutup servis tabagina ters ceviriyoruz.
- Tarcinla susleyip dilimleyerek ikram ediyoruz.
4 yorum:
çok severim ben.ellerine sağlık canım.sevgiler.
çok güzel eskiden severek yerdim artık şeker kullanmadığımdan başka nasıl yapılabilir diye düşünüyorum bunu kakaolu ve pekmezli yapabilirmiyiz:)) yeni bir tarif mi olur sence :))))
mutfagabuyrum icin;
sagolasin Sevda ablacim, sevgiler
ORGUCANTAM icin;
pekmezle pek aram yok benim Hatice ablacim bilmem ki nasil olur... sen denersen paylas olur mu? opuyorum, sevgiler
Yorum Gönder