Bana cocuklugumu hatirlatan lezzetlerden semizotu...
MALZEMELER:
- 2 demet semizotu
- 1 kahve fincani pilavlik bulgur
- 1 tatli kasigi domates salca
- 1 tatli kasigi biber salca
- tuz
- 3 t. kahve fincani sicak su
- sizma zeytinyag
- 1 adet kuru sogan
YAPILISI:
- Zeytinyaginda once sogani ardindan salcalari kavuruyoruz.
- Iyice yikanip dogranmis semizotunu, bulguru ve sicak suyu ekleyip pisiriyoruz.
- Yemegin tuzunu ekleyip bulgurlar pisince altini kapatiyoruz.
4 yorum:
süperrr bayılırım ve ıspanaktan da daha çok severim:)))
geçen yıl yemeği böyle pişirip iki kap dolaba koymuştum kışın çıkardığımda aynı o gün taze pişmiş kadar lezzetliydi.
ellerine sağlık canım. semizotunun diğer çeşitlerini de çok beğeniyorum:))
sagol ablacim, ben de cok seviyorum semizotunu. cig ya da pismis farketmiyor benim icin hatta ama maalesef esim ve oglum icin aynisini soyleyemeyecegim :(
hımmm.yoğurtluda nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
sagol ablacim, sevgiler :)
Yorum Gönder