MANTI CORBA
Mersinli bir arkadasimin annesinden ogrendigim lezzettir manti corbasi. Hazir manti ile de yapilir ancak onemli olan kucuk manti kullanilmasidir. Istenirse ana yemek olarak da tuketilebilir cunku cok doyurucu ve lezzetlidir.
MALZEMELER:
- 125 gr. kucuk boy dana kiymali manti
- 1 su bardagindan 1 parmak eksik haslanmis nohut
- 1 tatli kasigi biber salca
- 1 tatli kasigi domates salca
- 1 tatli kasigi un
- sivi yag
- tuz
- sicak su
YAPILISI:
- Once yagda salcalari ve unu kavuruyoruz.
- Uzerine sicak suyu koyup guzelce karistiriyoruz.
- Salcali, unlu suyumuz puruzsuz kivama gelince mantilari ilave ediyoruz.
- Mantilari 15-20 dakika pisirip nohutlari ekliyoruz.
- Nohutlardan 5 dakika sonra ocagi kapatabilirsiniz.
4 yorum:
canım çok tesekkür ederim ilgin için.birt süre istanbuldaydım.yeni geldim.bu arada nohutlu mantı nefis olmuş.olsada yesem dedim.ellerine sağlık canım.sevgiler.
sagolasin ablacim, sevgiler :)
ellerine sağlık şeymacım çok güzel görünüyor
tesekkur ederim Mujgan ablacim, sevgiler :)
Yorum Gönder