Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Mart 2012 Pazartesi

HAVUC TOPLARI


YALANCI CEZERYE

Havuc toplarini yapmaya baslamam 7-8 yil oncesine denk geliyor. O zamanlar tabi mutfakla bu kadar hasir nesir degilim malum ogrencilik yillari ama merak var. Bir biskuvi paketinin ustunde tarifi gorup denemistim ve ilk denemede biskuvilerim az gelmis kosa kosa mahalle bakkalindan bir paket daha alip neyse ki mutlu sona ermistim :)

Lezzeti hepimizin hosuna gittigi icin ilk denemede karsilastigim soruna ragmen tuttum bu tarifi :) El oyalasa da sık sık yapmaya baslamistim cunku cok hafif ve lezzetliydi. Her seferde kendimce degisiklikler yapar olmustum. Zamanla tarifi neredeyse tamamen degistirdim. Sizlerle bu halini paylasmak istiyorum.

Aslinda hic paylasmamayi bile dusundum cunku blog dunyasini kesfettigimde gordum ki şu son bir kac yilda cok arkadasimiz paylasmis...


MALZEMELER:
  • Yarim kilo havuc
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 cay bardagi findik
  • 1 paket petit beurre biskuvi
  • Ustu icin hindistan cevizi


YAPILISI:
  1. Oncelikle findiklari rondodan cekiyoruz ve karistirma kabina aliyoruz.
  2. Findiklarin ardindan 1 paket biskuviyi rondodan cekiyoruz ve onlari da karistirma kabina findiklarin ustune ilave ediyoruz.
  3. Rondoyu sadece bir sudan gecirip yikayip soydugumuz havuclari da rondodan geciriyoruz.
  4. Teflon tavada rondodan gecirdigimiz havuclar ile toz sekeri karistirarak havuclar suyunu salip cekene dek pisiriyoruz. Su ilave etmiyoruz.
  5. Seker tamamen eriyip havuclarin rengi donunce ocagi kapatip sogumaya birakiyoruz.
  6. Havuclarin ilk sicakligi cikinca onlari da karistirma kabina alip hepsini yoguruyoruz. (bu asamada ben eldiven kullaniyorum tercih sizin...)
  7. Ceviz buyuklugunde toplar yapip hindistan cevizine buluyoruz.
  8. Buzdolabinda bir kac saat dinlendirip servis ediyoruz.
  9. Tarifte hic yag kullanmadigimiz icin buzdolabinda muhafaza ediyoruz.   

* Findik yerine ceviz de kullanabilirsiniz, ama biz findigi tercih ediyoruz bu tarifte. 


16 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bende çok severim.ellerinize sağlık.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

mmm ellerine sağlık canım
vitamin deposu olmuş
:)))

mutfagabuyrun dedi ki...

hem hefif hemde lezzetli bir tatlı.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

bir bir yer bitiririm ben o nefis topları :))
ellerine sağlık canım

tarih84 dedi ki...

bu toplardan tattım çok güzeldi ellerine sağlık canım maşallah:))

Unknown dedi ki...

Bi<im evde de bunlar çok sevılıyor.Kolay atıştırmalıklar ellerıne saglık canım.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok severim, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

şekerinmutfağı dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM ELİNE SAĞLIK :) BAK GÖRÜNCE YİNE CANIM ÇEKTİ ÇOK GÜZELDİ :))

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

bende severim ve lezzetli bir tarif ellerine emeklerine sağlık...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Oğluşumun taptığı bir tatlı bu, bayılır:)) Ellerine sağlık ablacım..Doğumuna kaç gün kaldı kısmetse?

durutarifler dedi ki...

Ellerinize sağlık
Kardeşim pek bir yapar
Çok güzel olur
Bloğunuzuda çok sevdim
İyi hafta sonları
Sevgiler

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık canım paylaşımların bol bol olsun
sevgiler;))

mydestiny dedi ki...

Mersin'li olarak cezeryeyi çok severim, yalancısını ise daha da çok severim:) Lise yıllarıma dönüş yaptım tarifinle birlikte. Her hafta düzenli olarak yapıp bir günde tükettiğimiz bir lezzet havuç topları =D Ben hep kakaolu petibörle yapıyorum, daha güzel oluyor bence. Bir dahakine bir de böyle dene :)

Bu arada o havuç suyunu dökmüyorsun değil mi? O suyu içmek için yarıştığımı bilirim ben, çok lezizdir!

Ellerine sağlık, ilk fırsatta havuç topu yapacağım.

Unknown dedi ki...

Evde ne yapacağımı bilemediğim havuçlar vardı. Bisküvi alıp deniyorum :)

Sevimin Aşkanası dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık sevgiler

Fatosca Tadlar dedi ki...

Merhaba canım,
Bloğunu Müberra sayesinde keşfettim :)) Çok beğendim.
İzlemeye aldım. Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
Sevgiler...