Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Şubat 2015 Perşembe

KIYMALI KAVRULMUS ERISTE



Gecenlerde hastalik haliyle ortaya cikardigim bir yemek oldu kiymali kavrulmus eriste. Ayakta durmakta bile gucluk cekerken yemek yapmak gercekten cok zor oluyor. Pogaca yapmak icin bir gun once soganla kavurup buzdolabina koydugum kiyma aklima gelince dedim yaninda bir corbayla aksami kurtaririm. Uzerine sarimsakli yogurt ile de cok lezzetli oldu.


MALZEMELER:
  • 2 su bardagi eriste
  • 3 su bardagi sicak su
  • 250 gr. kiyma
  • 1 adet kuru sogan
  • tereyag, aycicek yagi
  • tuz, karabiber


YAPILISI:
  • Kiymayi teflon tavada rengi donene dek kavuruyoruz. 
  • Yag ve kuru sogani ekleyip iyice pisiriyoruz.
  • Gerekirse sicak su ilavesi yapiyoruz.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandirip ocagi kapatiyoruz.
  • Baska bir tencerede eristelerin 1 bardagini yagda kavuruyoruz.
  • Eristeler renk degistirmeye baslayinca kalan eristeleri de ekleyip karistiriyoruz.
  • Kavrulmus soganli kiymayi da tencereye ilave edip 3 su bardagi sicak su ve tuz ilave ediyoruz.
  • Yemegimizi kapak kapali olarak pisirip sicak servis ediyoruz.


2 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık pratik ve çok lezzetli geçmişler olsun sevgiler

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin Ozgencim, sevgiler