Merhabalar, keyifler nasil? Umarim guzel bir haftasonu gecirip iyice dinlenmissinizdir. Haftaya hafif bir tarif ile baslamak istiyorum. Herkes icin gecirecegi en guzel hafta olmasini temenni ediyorum ve tarifimize geciyorum :)
Hamsiyi tavada kizartma olarak cok severim ancak daha hafif halini canimcektipisirdim de gorunce tamam iste bu dedim. Zaten firin ile aram cok iyidir, pratikligiyle tercih sebebimdir. Tarifini bizlerle paylasip benim de yapmama vesile oldugu icin arkadasimiza cok tesekkur ederim. Yakinda bahsedecegim ozel durumum nedeniyle bu tarif altin bulmus gibi hissetmeme sebep oldu desem abartmis olmam.
Tarifi firin isisi disinda aynen uyguladim ve bundan sonra da hep burda yazdigim sekilde pisirecegim hamsi kizartmasini insallah...
MALZEMELER:
- 1 kg. hamsi
- firin tepsisi
- yagli kagit
- tuz
YAPILISI:
- Hamsiyi guzelce ayiklayip yikiyoruz.
- Temizlenmis hamsilerimizi yagli kagit serdigimiz firin tepsisine diziyoruz ve tuzluyoruz.
- Hamsilerin uzerini tekrar yagli kagit ile kapliyoruz.
- Firina on isitma yapmadan tepsiyi firina yerlestiriyoruz ve 200 derecede calistiriyoruz.
- Ilk 15 dakika hamsiler ustleri yagli kagitla kapli sekilde pisiyor, yagini-suyunu saliyor.
- Sonra kagidi kaldirip 15 dakika da oyle firinliyoruz.
- Toplamda 30 dakikada kendi yagiyla pisip kizarmis cok lezzetli hamsilerimiz oluyor. (Benimkiler daha az kizarsin derseniz yagli kagidi kaldirdiktan sonra 10 dakika firinlayin.)
- Pisirdigimiz hamsileri tabaga alip roka ve turp ile servis ediyoruz.
21 yorum:
nasıl hayır diyebilirm..
her hafta 2 kez ,mutlaka beraberiz :)
cnm ellerine sağlık tarifimi begenmene çok sevindim gerçekten pratik ve kokusuz oluyor:))
bir karadenizli olarak en sevdiğim şeydir hamsi, bende fırında ama bol sebzeli yaparım bazen de güzel olur ellerine sağlık canım ...
birdutmasali icin;
ne iyi yapiyorsunuz, ev ahalisi sansli :)
canimcektipisirdim icin;
ben de ziyaretime gelmene cok sevindim canim yine beklerim...
olsadayeseksuzan icin;
sagolasin canim. bir yemek davetinde ikram edilmisti bize de sebzelisi. bugulama tarzi sevenler icin o da guzel ve hafif.
Sağlıklı bir pişirme yöntemi,ellerine sağlık,iyi haftalar:)
bizde pek balık pek yapılmaz ama böylede görüncede canım çekiyor.ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.
özlem icin;
kolay gelsin canim, gorusmek uzere...
Erguvanvakti icin;
tesekkur ederim canim sana da iyi haftalar :)
sevda icin;
Sagolasin ablacim, opuyorum.
Canım ellerine sağlık,en pratik hamsi tarifi bu olmalı :)
Çok da çıtır gözüküyor,afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..
ellerine sağlık cnm enfes olmuştur eminim:)
Hiç fırında yapmamıştım. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık :)
**ZEL** icin;
Tesekkur ederim canim guzel yorumun icin, sevgiler.
fikir projeleri icin;
Sagolasin canim ziyaretin icin, gorusmek uzere :)
Ahu icin;
Tavsiye ederim Ahucum, o piserken ben de salatami hazirladim iyi oldu...
Ellerine sağlık canım,
Hamsi olurda sevilmezmi? Fırında sağlıklı pişmiş,yanında roka salatası hımmm.
Ben bazen kılçıklarını da çıkarıp öyle pişiriyorum,Lokum gibi oluyor.
Sevgilerimle...
Offf çıtır çıtır çok severim.
Ellerine sağlık canım
daha bu akşam buğulamasını yedim :)
bunuda denicem inşaAllah
eline sağlık olsun
canım benım ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor hamsıler
SEVALCE LEZZETLER icin;
ben de tek tek kilciklarini ayikladim canim, yoksa eşim yemez :) kilciksizin tadi da baska oluyor zaten di mi? gorusmek uzere, sevgiler...
Hayat Cafe icin;
Sagolasin Melihacim, opuyorum :)
muhabbetsofrasi icin;
Ohh afiyet olsun, yag olmasin et olsun :)
zeymuran icin;
Tesekkur ederim canim. yine beklerim, sevgiler :)
mutlaka balık mevsiminde haftada bir kerede olsa yapmaya çalışıyorum rokaylada nfis olur
ellerine sağlık canım
sevgiler
ellerinize sağlık ..çok güzel.. hamsiyi çok severim..
yemekbirask icin;
tesekkur ederim canim, gorusmek uzere :)
mutfaksoleni icin;
ziyaretiniz icin tesekkur ederim, yine beklerim...
Cok lezzetli bende yapcam
Ellerinize sağlık, e peki mısır unu yak mu??
Meraklı anne
Yorum Gönder