Sicacik bir fincan cayla ikram edilebilecek tam bir kış keki :) Ya da bir bardak sute eslik eden bir dilimiyle cocugunuza ikindi kahvaltisi...
MALZEMELER:
- 3 iri yumurta ( L boy) (yumurtalar kucukse 4 kullanin)
- 1 su bardagi toz seker
- 1 portakalin kabugunun rendesi
- 1 portakalin suyu
- 1 kucuk cay bardagi sut
- 1 kucuk cay bardagi sivi yag
- 3 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
YAPILISI:
- Once yumurtalar ile sekeri mikserle 5-6 dakika cirpiyoruz.
- Sonra 1 portakalin kabugunu ve suyunu ekliyoruz.
- Sut ve sivi yagi da karisima koyup mikserle son kez karistiriyoruz.
- Kuru malzemeleri (mumkunse elekten gecirerek) karisima ekleyip tel cirpiciyla ya da kasikla elde karistiriyoruz.
- Yaglanmis teflon firin kabimiza dokup 170 derece (on isitilmis) firinda yaklasik 40 dk. pisirip kurdan testiyle kontrol ediyoruz.
- Afiyetle yiyoruz yediriyoruz :)
4 yorum:
Ohhh miss gibi kokusuna bitiyorum ben bu kekin..
Ellerine sağlık canım
Hayırlı cumalar.
Çok güzel pişmiş,ellerine sağlık,sevgiler:)
Çok güzel kabarmış,rengi de çok güzel.Kokusu burnuma geldi.Ellerine sağlık.
sagolun canlar :)
Yorum Gönder