Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Kasım 2011 Cumartesi

NAR EKŞİLİ KISIR TARİFİ



Merhabalar, nasilsiniz? Umarim saglikli ve huzurlu guzel bir haftasonu geciriyorsunuzdur. Benim icin cok guzel bir hafta sonu cunku bugun doktora gittik ve iyi haberlerle donduk ama daha sonra baska bir yazida anlatacagim insallah.

Tarifimize donecek olursak her evin kendine ozgu bir kisir tarifi vardir elbet ancak icerisindeki salata malzemeleri belki birilerine fikir olur. Bu benim kış aylarina özgü tarifim, yazin biraz daha farkli yapiyorum. Onu da yazarim belki bir yaz :)

Tam olcu vermiyorum cunku goz karari yapiyorum bulgur disindaki malzemeleri. Bulguru bardak ile olcuyorum ama duruma ve kisi sayisina gore degisiyor. Bizde kisir tane tane olur sicak suyla sisirilir ve yogrulmaz. Bir puf noktasi paylasayim sizinle. Kisirin tane tane olabilmesi icin bulgur ile sicak suyu ayni olcude kullanin. Yani 2 bardak bulgura 2 bardak sicak (kaynar) su gibi... 

Bir de ben eksiyi cok severim ve bolca kullanirim fakaaat yag konusunda oldukca cimriyim fotograflardan da anlasilacagi uzere. Eger yag ile araniz iyiyse siz biraz daha yagli gorunumlu bir kisir yapabilirsiniz sanirim daha da lezzetli olur amaa... iste ama durumu var. Tercih sizin... Az yagli hali benim tercihim :) 


MALZEMELER:
  • Kısırlık(koftelik) ince bulgur
  • Sicak su
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Kornişon turşu
  • Havuc
  • Mor lahana
  • Taze sogan
  • Sivi yag
  • Salca
  • Baharat (Karabiber, pulbiber, kuru nane)
  • Tuz


YAPILISI:
  1. Oncelikle bulgurumuzu sicak suyla islatip salcayla bulusturuyoruz.
  2. Salata malzemelerimizi dograyip şişmiş bulgura ekliyoruz.
  3. Yag, baharat, nar ekşisi, limon suyu ve tuz ilave edip guzelce karistiriyoruz.
  4. Bir bardak ayran veya bir fincan cay ile ikram ediyoruz.

7 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

aman...ama... bloglar coşmuş, bulgurlu tariflerle.. burdada tadına doyamadığım kısır ))) bol malzemeli vede ekşili ellerine sağlık canım benim nasıl güzel görünüyor kısır
sevgiler güzel günler:))

pembe kekik dedi ki...

Çok leziz görünüyor.Nar ekşisi benim de gözdem.Elinize sağlık.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

biri kısır mı dedi. hem de nar ekşili..mmmmm süper..

Erguvan Vakti dedi ki...

Nar ekşisi kısırda vazgeçilmezim,sabah sabah canım istedi,çok güzel olmuş,iyi pazarlar:)

Unknown dedi ki...

Nar ekşisi bol alucak ama birde acılıysa doymama ben kısıra..
Ellerine sağlık canım
Nefiss görünüyor.

özlem dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Unknown dedi ki...

Çok severim kısırı. Tarifiniz de enfes görünüyor.Elinize sağlık