Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Şubat 2014 Çarşamba

ISPANAKLI PASTA


ISPANAKLI MUZLU PASTA

Yillardir ara sira yaparim bu pastayi. Hos gorunumlu ve lezzetli olur. Her seferinde farkli suslerim. Bazen krema torbasina krem santi doldurup susledigim ya da porsiyonluk yapip uzerine antep fistikli drajeler serptigim de olur. Yani pastanin dis gorunumu sizin yaraticiliginiza kalmis. Simdiye kadar denemediyseniz mutlaka yapmalisiniz. Cok basit ve hic ispanak kokmayan bir pasta ;)


MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi+1 kahve fincani toz seker
  • yarim su bardagi aycicek yagi
  • 1 su bardagi cig ispanak puresi
  • 2 su bardagi un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
muhallebi icin:
  • 2 su bardagi sut
  • 1 tepeleme yemek kasigi un
  • 1 tepeleme yemek kasigi misir nisastasi
  • 1 cay bardagindan 1 parmak eksik toz seker
diger malzemeler:
  • 1 adet buyuk muz
  • 1 su bardagi soguk sut
  • 1 poset krem santi
  • 1 su bardagi islatmak icin sekerli sut

YAPILISI:
  • Oncelikle 14-15 ispanak yapragini 1 kahve fincani su ile rondodan ya da el blenderinden geciriyoruz. Hazirladigimiz pureyi bardaga alip olcuyoruz. Tam 1 su bardagi olmali.
  • Yumurta ve toz sekeri mikserin en yuksek hizinda 5 dk. cirpiyoruz.
  • Sonra yag ve pureyi ekliyoruz.
  • En son elenmis un, vanilin ve kabartma tozunu mikserin en dusuk ayariyla karistiyoruz.
  • Tabani yaglanmis yuvarlak borcama hamuru aktarip 160 dereceli on isitma yapilmis firinda rengi degismeden pisiriyoruz.
  • Pastamizin tabanini biraz sogutup oyle kaliptan cikariyoruz. Mumkunse bir gece ya da en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • Muhallebi malzemelerini karistirip goz goz olana dek pisiriyoruz.
  • Pasta tabanimizi ikiye ayiriyoruz(Iclerinden biraz kesip ayiriyoruz en ust susleme icin). 
  • Bir yemek kasigi seker ile hazirlanmis sut ile pasta tabanlarini islatiyoruz.
  • Muhallebiyi iliyinca ilk pasta tabaninin uzerine yayiyoruz. Kup kup kesilmis muzu da yerlestiriyoruz.
  • Diger pasta tabanini muhallebinin ustune kapatiyoruz.
  • Soguk sutle hazirlanmis krem santiyi suruyoruz ve onceden ayirdigimiz kekleri rondodan gecirip krem santinin uzerini bunlarla kapliyoruz.

8 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Ellerine sağlık bende görüntüsü açısından çok seviyorum ıspanaklı pastayı ( sanki ıspanaksız sevmiyorum da ) :))

mutfagabuyrun dedi ki...

rengide nekadar güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Canim benim beni merak edip yorum biraktin,ne kadar duygulandim tahmin edemezsin! Cok tesekkür ederim,birkac gündür daha iyiyim,sanirim artik yavas yavas kendime geliyorum,psikolojik bisi olmali,doktora gitmedim henüz...

Ispanakli pasta bir kez denedim,oda olmadi! Yillar oldu,tekrar denemeyede korktum haliyle,ama senin taifnle tekrar denicem,hatta yarin ilk is! Cünkü ölüyorum pastasizliktan! Kac zamandir yapamadim kilo vermek icin:(( Ama olmuyor,cocuklar istiyor.Bu sefer tutturacagimi saniyorum,cünkü tarif emin yerden!

Tekrar cok tesekkür ederim sana,yorumlara cevap yarin yazacagim,ugrar bakarsan orda olacagim,yeniden görüsmek dilegiyle...sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

Lezzet Sarayi icin ;
cok tesekkur ederim. bizim evde de pastalar cok seviliyor. benim kek sevmeyen minnak oglum bile pasta olunca yemek istiyor :)

CANBOGAZDAN dedi ki...

mutfagabuyrun icin ;)
di mi ablacim rengi bence de cok hos oluyor ve fistikli saniliyor :) sevgiler

CANBOGAZDAN dedi ki...

Bir Terazi Kizin icin ;
evet canim merak ettim yoktun ortalarda. ne iyi yaptin da geldin. yap yap mutlaka cok hafif oluyor. sagolasin guzel yorumun icin. opuyorum canim ;)

nilay dedi ki...

Çok lezzetli çok güzel
Ellerine sağlık
Sevgilerimle

CANBOGAZDAN dedi ki...

tesekkur ederim , sevgiler :)